Sosyal Medya

Coğrafyamız

İHH'dan suç duyurusu

İHH, Hatay'da durdurulan tırla ilgili, "kurum hakkında bilinçli çarpıtma haber yaptıkları" iddiasıyla Radikal ve Hürriyet gazeteleri hakkında suç duyurusunda bulundu.



Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfı, Hatay'da durdurulan tırla ilgili, "kurum hakkında bilinçli çarpıtma haber yaptıkları" iddiasıyla Radikal ve Hürriyet gazeteleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduÄŸunu bildirdi. 

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, dün ilk olarak Radikal gazetesi ve Today's Zaman gazetesinin internet sitesinde "Hatay'da Ä°HH'nın silah dolu tırı yakalandı" haberinin yayınlandığı, bu iki sitenin ardından pek çok haber sitesi ve sosyal medyaya haber servis edildiÄŸi belirtildi.

Haberin yayınlanmasından itibaren ilk olarak, avukat UÄŸur Yıldırım ve Ä°HH tarafından hazırlanan bildirinin bazı gazete ve internet sitelerine gönderildiÄŸi kaydedilen açıklamada, bugün de anılan haberle ilgili olarak bazı basın kuruluÅŸlarına ihtarname gönderildiÄŸi, ayrıca Radikal ve Hürriyet gazeteleri hakkında Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunulduÄŸu bildirildi. 

Açıklamada, ÅŸu görüÅŸlere yer verildi:

"Devam eden süreçte ihtarnamelerin yayımlanmaması durumunda veyahut yayımlansa dahi tazminat davaları açma hakkımız saklı olup, gerek görülen ve medyada bilinçli bir çarpıtma yapan yayın organları hakkında tazminat davaları açılacaktır. Yine devam eden çarpıtılan haberlerle ilgili ve bu haberlerden yola çıkarak gerek basında gerekse sosyal medyada hakaret, iftira ve karalamalarla dolu paylaşımda bulunan kiÅŸi ve kurumlar takip edilerek en kısa zamanda haklarında suç duyurusunda bulunulacaktır."

 

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.