Sosyal Medya

Libya ordusunda tasfiye

Libya ordusunda 400 subay görevden alındı, 1000 subay emekliliğe ayrıldı.



Libya Genelkurmay BaÅŸkanlığı Sözcüsü Ali eÅŸ-Åžeyhi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri muhaberatın yaptığı incelemeler doÄŸrultusunda Milli Genel Kongre'nin (MGK), devrik lider Muammer Kaddafi'nin yanında yer alarak Libya halkına karşı savaÅŸtıkları belirlenen 400 rütbeli personelin görevden uzaklaÅŸtırılmasına ve ordunun yeniden yapılanması çerçevesinde 1000 muvazzaf subayın emekliliÄŸine karar verdiÄŸini belirtti.

EmekliliÄŸe ayrılan subayların devrim sürecinde orduda aktif rol aldıklarını söyleyen Sözcü Åžeyhi, ''Yüksek rütbeli subaylar düÅŸük rütbelilerden daha fazlaydı, bu durum ordunun iÅŸleyiÅŸini olumsuz etkiliyordu. Silahlı milislerin orduya katılımı sürüyor, yeni düzenlemeler üzerinde çalışılıyor'' diye konuÅŸtu. 

Åžeyhi, silahlı kuvvetlerde daha önce benzeri yaÅŸanmamış kararın, MGK BaÅŸkanı Nuri Ebu Sehmeyn tarafından Genelkurmay BaÅŸkanı sıfatıyla onaylandığını ifade etti.

Kararın ne zaman alındığına dair bilgi vermeyen Åžeyhi, ordudaki görevlendirmeler ve uzaklaÅŸtırmaların Genelkurmay BaÅŸkanı'nın insiyatifinden alınarak MGK'ya devredildiÄŸini de aktardı.

LÄ°BYA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.