Sosyal Medya

Üçlü görüşmeler mahvedilmemeli

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak Üyesi İzzetbegoviç, "Bosna-Sırbistan ve Türkiye arasındaki üçlü toplantılar mahvedilmemeli" dedi.



Ä°ngiltere'nin baÅŸkenti Londra'da 9'uncusu düzenlenen ve bugün de devam eden Dünya Ä°slam Ekonomik Forumu'na (WIEF) katılan Bosna Hersek Üçlü Devlet BaÅŸkanlığı Konseyi'nin BoÅŸnak Üyesi Bakir Ä°zzetbegoviç, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, Kosova ziyaretindeki 'Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir' ifadelerinin ve bunun Sırbistan'dan tarafından tepkiyle karşılandığının hatırlatılması üzerine, ÅŸunları söyledi:

"BaÅŸbakan ErdoÄŸan, 'Kosova Türkiye'nin parçasıdır' dememiÅŸtir, böyle bir ÅŸey söylememiÅŸtir. Bazı kiÅŸiler bunu böyle duymak istediler ve sinirlendiler gibi geliyor. Bu tip ÅŸeyler açıklığa kavuÅŸturulmalı çünkü Sırbistan, Bosna ve Türkiye ile daha iyi iliÅŸkiler için bazı adımlar attı, bu mahvedilmemeli."

Sırbistan CumhurbaÅŸkanı Tomislav Nikoliç, BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın "Kosova Türkiye, Türkiye Kosova'dır" ifadeleriyle ilgili, "Özür dilenene dek, Sırbistan CumhurbaÅŸkanı olarak, Sırbistan-Türkiye-Bosna Hersek arasındaki üçlü toplantılara katılmayacağım" demiÅŸti. 

Sırbistan CumhurbaÅŸkanı Nikoliç'in sözlerinin anımsatılması üzerine de Bakir Ä°zzetbegoviç, "Üçlü toplantıların baÅŸlaması için elimden geleni yaptım, bu mahvedilmemeli" ifadelerini kullandı.

"Arap ülkelerinin Bosna'dan çok Sırbistan'a yatırım yaptıkları" yönündeki haberlerle ilgili ise Ä°zzetbegoviç, bunun doÄŸru olmadığını dile getirdi. Arap ülkelerinin, Bosna'ya Sırbistan'dan sekiz kat daha fazla yatırım yaptıklarını belirten Ä°zzetbegoviç, Arap ülkelerinin Bosna Hersek'e daha fazla yatırım yapmalarını görmek istediklerini kaydetti.

KAYNAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.