Sosyal Medya

Güncel

Hamas Rusya’yla Gazze’deki soykırımı ve Batı Şeria’daki ihlalleri görüştü



İslami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) heyeti 16 Haziran Pazartesi günü Rusya Devlet BaÅŸkanı’nın Orta DoÄŸu Özel Temsilcisi ve Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile Moskova’da bir araya gelerek, iÅŸgal ordusunun Gazze Åžeridi’nde sürdürdüÄŸü soykırım savaşını görüÅŸtü.

Hamas Uluslararası İliÅŸkiler Ofisi BaÅŸkanı Musa Ebu Merzuk baÅŸkanlığındaki heyet, görüÅŸmede İsrail’in Filistin halkına ve kutsal deÄŸerlerine yönelik ihlalleri, özellikle de Gazze Åžeridi’nde sürdürdüÄŸü soykırım savaşı hakkında bilgi verdi.

Heyet ayrıca iÅŸgalcilerin Kudüs kentinde artan ihlalleri ve Batı Åžeria’da Yahudi yerleÅŸim faaliyetlerinin hız kazanmasına deÄŸindi.

GörüÅŸmede İsrail’in İran’a düzenlediÄŸi saldırılar da ele alındı ve İran’ın kendini savunma hakkı olduÄŸuna, bu savaÅŸta İsrail’in zafer kazanmasına izin vermenin bölgenin güvenliÄŸi ve istikrarı için tehdit teÅŸkil edeceÄŸine vurgu yapıldı.

Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı binasında gerçekleÅŸen görüÅŸmede Bogdanov, ülkesinin Filistin halkının haklarına desteÄŸini hatırlattı ve Gazze Åžeridi’ndeki savaşın sona ermesi ve kapıların açılıp insani yardım giriÅŸinin kolaylaÅŸtırılması için Moskova’nın harcadığı diplomatik çabalardan bahsetti.

Ebu Merzuk baÅŸkanlığındaki Hamas heyetinde Sami Ebu Zuhri, BeÅŸÅŸar Çelebi, Muhammed El-Iyle ve Hamas’ın Rusya’daki temsilcisi Iyad Ebu Zahir’in yer aldığı kaydedildi.

 

 

Filistin Enformasyon Merkezi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.