Sosyal Medya

Güncel

Nijerya sele teslim

Nijerya'da mayıstan bu yana devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sellerde yaşamını yitirenlerin sayısı 603'e yükseldi. Öte yandan, seller nedeniyle 1 milyon 302 bin 589 kişinin yerinden olduğunu, 121 bin 318 evin kısmen hasar gördüğünü bildirildi.



Nijerya Ä°nsani Ä°ÅŸler, Afet Yönetimi ve Sosyal Kalkınma Bakanı Hajiya Sadiya Umar Farouq, ülkedeki sellere iliÅŸkin son durumla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Farouq, ülke genelinde mayıstan bu yana devam eden ÅŸiddetli yağışların yol açtığı sellerde ölenlerin sayısının 603'e çıktığını, 2 bin 407 kiÅŸinin yaralandığını belirtti. Ülkede sellerden 2 milyon 504 bin 95 kiÅŸinin etkilendiÄŸini kaydeden Farouq, seller nedeniyle 1 milyon 302 bin 589 kiÅŸinin yerinden olduÄŸunu, 121 bin 318 evin kısmen hasar gördüÄŸünü bildirdi.

Bakan Farouq, "82 bin 53 ev tamamen yıkıldı. Nijerya genelinde 108 bin 392 hektar tarım arazisi kısmen, 332 bin 327 hektar arazi ise tamamen hasar gördü." ifadesini kullandı.

Kasıma kadar 5 eyalet sel riski altında

Farouq, metroloji kuruluÅŸlarının, ülkenin Anambra, Delta, Cross River, Rivers ve Bayelsa eyaletlerinin kasım sonuna kadar sel riski altında olduÄŸu konusunda uyardığını aktardı.

Bakan, eyalet hükümetlerini, alçak yerlerde yaÅŸayan halkı yüksek yerlere tahliye etmek, çadır, yardım malzemeleri ve temiz su temin etmek ve su kaynaklı olası bir salgın için tıbbi malzeme tedarik etmekle görevlendirdi.

Ä°klim deÄŸiÅŸikliÄŸi ve çevre uzmanları, ülkede 53 milyon kiÅŸinin sel tehlikesiyle karşı karşıya olduÄŸu uyarısında bulunmuÅŸtu.

Avrupa BirliÄŸi (AB), Nijerya'nın 5 eyaletindeki selin etkisini azaltmak için acil durum hazırlığı olarak 70 bin avro destek saÄŸlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.