Sosyal Medya

Güncel

Esed'den Rusya'ya 40 bin milis sözü

Rus ordusu Orta Asya başta olmak üzere, Suriye ve Libya'dan asker topluyor. Çeçen lider Kadirov güçlerinin ise genç çeçen erkekleri kaçırarak Rus saflarında savaşmaya zorlanıyor.



Yabancı askerlere Rus Silahlı Kuvvetlerine katılmaları halinde Rus vatandaşlığının yanı sıra mali teşvikler de sunuluyor.

Ukrayna istihbarat servisi (GUR), Rusya ordusunun Orta Asya ülkeleri Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan'da Ukrayna'da savaÅŸmak isteyen Rusların sayısı azaldıkça askere alma kampanyaları yürüttüÄŸünü iddia etti.

Yabancı askerlere Rus Silahlı Kuvvetlerine katılmaları halinde Rus vatandaşlığının yanı sıra mali teşvikler de sunulduğu bildiriliyor.

KADÄ°ROV MÜSLÜMAN GENÇLERÄ° KAÇIRIYOR

Ukrayna Ä°stihbarat Servisi'nin verdiÄŸi diÄŸer bilgiye göre ise Çeçenistan'da bulunan kırsal bölgelerde bulunan genç erkek çeçenlerin Ramazan Kadirov güçleri tarafından kaçırılarak Ukrayna'ya karşı savaÅŸta hizmet etmeleri için zorlandıkları aktarılıyor. Bu durumun ise Çeçen halkında hoÅŸnutsuzluÄŸa neden olduÄŸu ifade ediliyor.

Rusya'nın paralı askerleri

ABD Savunma Bakanlığı'na göre, Rusya'nın Ukrayna'daki giriÅŸimlerinde Libya ve Suriye'den paralı askerler kullandığı bildiriliyor. Üst düzey bir savunma yetkilisinin Wagner Grubu milislerinin "Donbas'ta faaliyet gösterdiÄŸini ve Suriye ve Libya gibi yerlerden asker aldıklarını ve Suriyeli ve Libyalı savaÅŸçıları kullandıklarını" söylediÄŸini aktarıyor.

GUR ayrıca, Mart ayında Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esed'ın Ukrayna'daki savaÅŸ için Rusya Federasyonu'na 40 bine kadar militan saÄŸlama sözü verdiÄŸini bildirdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.