Sosyal Medya

Güncel

İslami Dayanışma Oyunları'nda zirve Türkiye'nin

Bu yıl 5'incisi düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları'nda, Türkiye madalya sıralamasında oyunlar rekoru kırarak organizasyonu şampiyon tamamladı.



Konya'da düzenlenen 5. Ä°slami Dayanışma Oyunları dün yapılan görkemli bir törenle sona erdi. 5. Ä°slami Dayanışma Oyunları'nda Türkiye, oyunlar tarihinin madalya rekorunu kırarak zirvede yer aldı.

Açılış töreni 9 AÄŸustos'ta yapılan ancak 5 AÄŸustos'tan itibaren müsabakaların yapıldığı organizasyona ev sahipliÄŸi yapan Türkiye, milli sporcuların baÅŸarısıyla damga vurdu.

Toplam 24 farklı branÅŸta, 54 ülkeden 4 binden fazla sporcunun katıldığı organizasyonda milli sporcular, 145'i altın, 107'si gümüÅŸ ve 89'u bronz olmak üzere toplamda 341 madalya alarak oyunlar rekoru kırdı.

Oyunlar tarihinin en fazla altın ve toplam madalya alan ülkesi olarak tarihe geçen Türkiye'yi, madalya sıralamasında Özbekistan ve Ä°ran takip etti.

GÖRKEMLÄ° BÄ°R KAPANIÅž TÖRENÄ° GERÇEKLEÅžTÄ°RÄ°LDÄ°

Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı'nda gerçekleÅŸen kapanış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KasapoÄŸlu, Ä°slami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) BaÅŸkanı ve Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal ile ülke temsilcileri katıldı.

Kapanış töreni Ä°stiklal Marşı'nın okunmasıyla baÅŸladı. Katılımcı ülkelerin bayraklarıyla ve kafilelerin geçiÅŸiyle devam eden törende ışık ve havai fiÅŸek gösterileri yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı KasapoÄŸlu, törende yaptığı konuÅŸmada, 54 ülkeden binlerce sporcuyla büyük bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, "BeÅŸincisi düzenlenen oyunlar, bundan sonra da yine aynı heyecanla aynı coÅŸkuyla güçlenerek artarak birliÄŸimizi beraberliÄŸimizi güçlendirme noktasında bir vesile olarak ülkelerin kardeÅŸliÄŸini güçlendirme noktasında bir araç olarak yoluna devam edecek. Türkiye'mizde, Mevlana'nın bu hoÅŸgörü ikliminde binlerce kardeÅŸimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Bu mücadelenin asla kaybedeni olmadı. Mücadele dolu müsabakalardan sonra kazanan kardeÅŸlik, birlik, beraberlik oldu. Tüm misafirlerimiz, bu güzide ÅŸehirden, Türkiye'den yeni dostluklarla unutulmaz hatıralarla ülkelerine dönüyor. Hamdolsun bu anlamlı buluÅŸmada hem sporcu kardeÅŸlerimizin, hem deÄŸerli devlet insanlarının, spor yöneticilerinin verimli görüÅŸmeleri oldu. Bundan sonra Ä°slam ülkelerinin birliÄŸi, beraberliÄŸi adına da önemli bir temeli ve miladı da burada oluÅŸturduk." ifadelerini kullandı.

Bakan KasapoÄŸlu sözlerine ÅŸöyle tamamladı:

"Dünyanın daha adil ve daha yaÅŸanılabilir olması noktasında insanlığın Ä°slam dünyasının güçlü birlikteliÄŸine ihtiyacı var. Bundan sonraki süreçte birliÄŸimizi beraberliÄŸimizi daha güçlü kılma adına hem spor alanındaki hem gençlik alanında iÅŸ birliklerimizi daha yukarı noktalara taşıyacağız. 2022 yılının en kapsamlı spor organizasyonunu düzenledik. Bu veda gecesinde, bu güzel tabloda emeÄŸi olan herkese ÅŸükranlarımızı sunuyorum. Spor turizminde bir marka ülke olma yolunda her zaman destekleri, katkıları güçlü liderliÄŸi için Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'a ÅŸükranlarımızı arz ediyorum."

ISSF BaÅŸkanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal ise Türkiye'de çok güzel bir organizasyon düzenlendiÄŸini belirterek, emekleri için CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a ÅŸükranlarını sundu.

ISSF bayrağının indirilmesi ve ÅŸarkıcı Kubat'ın konseriyle tören sona erdi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.