Sosyal Medya

Güncel

Sudan demokrasi arayışında

Sudan'da demokratik seçim isteyen halk askeri yönetime karşıtı gösteriler sürdürüyor. Askeri yönetim ise aradan geçen zamana karşı başbakan atayamadı.



Sudan'ın bazı kentlerinde sivil yönetim talepleriyle protesto ve yürüyüÅŸler düzenlendi.

DireniÅŸ Komiteleri adlı sivil örgütün çaÄŸrısıyla Hartum'un farklı noktalarında ve Medeni ÅŸehrinde toplanan yüzlerce kiÅŸi askeri yönetime karşı çıktı.

Göstericiler, yaktıkları araç lastikleri ve kurdukları barikatlarla bazı caddeleri trafiÄŸe kapatarak, askeri yönetim aleyhinde slogan attı.

Polis, biber gazıyla müdahale ettiÄŸi göstericilerin kritik noktalara ilerleyiÅŸini engellemek için araç geçiÅŸine izin vermedi.

Ordu, seçimler olmadan iktidarı bırakmamakta ısrarcı

Ordu, güvenlik ve beka tehdidi gerekçesiyle 25 Ekim 2021'de sivil yönetime el koymuÅŸ, olaÄŸanüstü hal ilan ederek baÅŸbakan dahil onlarca siyasiyi gözaltına almıştı.

Görevden alınan bakanların yerine yeni isimlerin getirildiÄŸi ülkede askeri yönetim, aylardır henüz bir baÅŸbakan belirleyemedi.

"Darbe" olarak nitelendirdikleri müdahale ve sonrasında alınan kararlara tepki gösteren ve iktidarın sivillere devredilmesini isteyen askeri yönetim karşıtı grupların protestoları sürüyor.

GeçiÅŸ dönemini yöneten Egemenlik Konseyi'nin başındaki askeri liderler, darbe iddialarını reddederken, iktidarı 2023’te seçilmiÅŸ hükümete devretmeyi taahhüt ediyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.