Sosyal Medya

Güncel

Gazze'de yaşamla ölüm arasındaki çocuklar

Gazze'den gelen yaralı 10 yaşında bir kız çocuğu dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederken, yine aynı hastanede aldıkları ölümcül yara alan üç çocuğun tedavisi sürüyor.



Ä°srail'in abluka altındaki Gazze Åžeridi'ne üç gün boyunca düzenlediÄŸi saldırılarda yaralanan çocuklardan ikisi iÅŸgal altındaki Kudüs'teki Makasıd Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Ä°srail'in cuma günü baÅŸlayan ve üç gün boyunca devam eden saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da olduÄŸu 48 kiÅŸi hayatını kaybetti. Saldırılarda 300'den fazla Filistinli de yaralandı.

Gazze'deki saldırının son kurbanı 10 yaşındaki kız çocuÄŸu Leyan eÅŸ-Åžair, tedavi için getirildiÄŸi Makasıd Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Hastanede hala çatışmadaki ÅŸarapneller nedeniyle başından yaralanan iki çocuk daha yoÄŸun bakımda tedavi görüyor.

Makasıd Hastanesi Tıbbi Direktörü Dr. Ä°brahim Zeval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÅŸu ana kadar ağır yaralı durumdaki üç çocuÄŸun mekanik solumun ünitesi durumunda hastaneye ulaÅŸtığını ve tedavi altına alındığını aktardı.

Bu sabah vefat eden 10 yaşındaki Leyan eÅŸ-Åžair'in hastaneye "neredeyse ölüm döÅŸeÄŸinde" geldiÄŸini ifade eden Zeval, diÄŸer gelen iki çocuÄŸun da başına isabet eden ÅŸarapnellerle yaralandığını, ameliyat edildiklerini ve yoÄŸun bakımda durumlarının stabil olduÄŸunu belirtti.

Zeval, Gazze'de yine başına ÅŸarapnel isabet eden 18 yaşında bir erkeÄŸin hastaneye gelmesini beklediÄŸini aktararak, ÅŸunları söyledi:

"Bir doktor olarak tabi ki fidan yıllarındaki ailelerin yanında mutlu biçimde yaÅŸayan 8-9 yaşında çocukları gördüÄŸünüz zaman bir anda yaÅŸamla ölüm arasında bir ÅŸok etkisi yapıyor. Çocukları gördüÄŸümüz zaman bizi çok etkiliyor. Ailelerinden de yaralı olanlar var. Ä°nsan hayatı en önemli ÅŸey. Dünyaya dediÄŸimiz, bu kadar ölüm yeterli. Çocukların böyle ölmesine son verilmeli."

- İsrail'in Gazze'ye saldırısı

Ä°srail askerleri 1 AÄŸustos'ta iÅŸgal altındaki Batı Åžeria'da bulunan Cenin kentinde Ä°slami Cihad yöneticisi Bessam es-Saadi'yi gözaltına almıştı.

Ä°srail, bu adımın ardından Ä°slami Cihad'ın saldırı hazırlığında olduÄŸu iddiasıyla abluka altındaki Gazze Åžeridi çevresinde bulunan sivil yerleÅŸimleri ulaşıma kapatmıştı.

Güneydeki birliklerini takviye eden Ä°srail ordusu, 5 AÄŸustos Cuma günü Gazze Åžeridi'nde Ä°slami Cihad'a ait olduÄŸunu iddia ettiÄŸi bazı noktalara saldırılar baÅŸlatmıştı.

Üç gün süren saldırılarda Gazze'de aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 48 Filistinli hayatını kaybetmiÅŸ, 300'den fazla Filistinli yaralanmıştı.

Gazze'den Ä°srail yönüne yüzlerce roket atılmış ancak Ä°srail'de herhangi bir can kaybı yaÅŸanmamıştı.

Taraflar arasında Mısır'ın ara buluculuğunda 7 Ağustos Pazar akşamı ateşkes sağlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.