Sosyal Medya

Güncel

Rusya, Ukrayna'nın buğdayını Suriye'ye taşıyor

Rusya Ukrayna’dan çalındığı iddia edilen tahılları Suriye’ye taşıyor. Ele geçen görüntüler Rusya’nın Ukrayna’dan çalındığı iddia edilen tahılları Suriye’ye gönderdiğini ortaya koyuyor.



CNN’de yayınlanan habere göre, ele geçirilen görüntülerde çalındığı iddia edilen Ukrayna tahıllarının Rus gemisiyle Suriye’ye götürüldüÄŸü belirlendi.

ABD merkezli CNN'in bildirdiÄŸine göre, elde edilen yeni uydu görüntüleri, Ukrayna çiftliklerinden çalındığı iddia edilen tahılları taşıyan bir Rus gemisinin Suriye'nin Lazkiye limanında olduÄŸunu gösteriyor.

27 Mayıs'ta Lazkiye’de alınan görüntüleri saÄŸlayan merkez ise Maxar Technologies. Uydu görüntülerinde Pozynich adlı geminin Lazkiye limanına demirlediÄŸi görünüyor.

CNN’nin bildirdiÄŸine göre Pozynich, Rusya'nın Ukrayna'yı iÅŸgalinden bu yana Kırım'ın Sivastopol limanına tahıl yüklemekte olan üç gemisinden biri. En son 19 Mayıs'ta Sivastopol'da görüldü ve ardından Türkiye kıyıları boyunca izlendi.

CNN daha önce, Ukrayna'nın güneyindeki çiftliklerden ve depolardan Kırım'a tahıl taşıyan kamyon konvoylarının görüldüÄŸünü bildirmiÅŸti. Ukraynalı yetkililer bu ayın baÅŸlarında iÅŸgal altındaki bölgelerdeki Rus kuvvetlerinin 400.000 tondan fazla tahılı ele geçirdiÄŸini tahmin etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.