Sosyal Medya

Güncel

Daily Mail: Rusya, Ukrayna'da Afganistan'dan bile çok asker kaybetti

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Rusya, Ukrayna'da Afganistan'dan bile çok asker kaybetti. Bu iddiasını telefon dinlemelerine dayandıran gazete bir Rus askerinin savaşta 25 bin 900 asker öldürüldü dediğini aktardı.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin'in emri ile 24 Åžubat'ta Ukrayna içlerine ilerlemeye baÅŸlayan Rus ordusu tarihinin en zor döneminden geçiyor. Tüm çabalara raÄŸmen ülkenin kalbi Kiev'i düÅŸüremeyen ve yönünü doÄŸuya çeviren ordunun verdiÄŸi kayıplar ise Moskova'nın beklentisinin çok üstünde.

KAYIPLAR AFGANÄ°STAN SAVAÅžINI BÄ°LE GERÄ°DE BIRAKTI

Rus askeri teçhizatının yetersizliÄŸi, modernizasyon eksikliÄŸi ve batıdan Ukrayna'ya gönderilen silahların savaşın gidiÅŸatında önemli paya sahip olduÄŸu belirtilirken, Rusya'nın asker kaybının 15 bine yakın Sovyet askeri hayatını kaybettiÄŸi Afganistan savaşını bile geride bıraktığı belirtiliyor.

UKRAYNA GÄ°ZLÄ° SERVÄ°SÄ° KONUÅžMALARI PAYLAÅžTI

Ä°ngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Ukrayna tarafı bu iddiasını destekleyen kanıtları kamuoyu ile paylaÅŸtı. Rus askerlerinin telefon konuÅŸmalarını dinleyen Ukrayna gizli servisi bu aramaların transkriptini yayınladı. Söz konusu aramada bir Rus askerinin "SavaÅŸta 25 bin 900 asker öldürüldü ve sadece 2 ay içerisinde" dediÄŸi duyuluyor.

"TUGAY KOMUTANI HAVAYA UÇTU"

Yakalanan aramanın baÅŸka bir bölümünde, ikinci bir asker, üst düzey komutanlarının ölümünü ÅŸu sözlerle anlatıyor: "Tugay komutanı havaya uçtu. Bağırsakları dışarıdaydı. Onu kurtarmak için helikopter gönderdiler ama kalbi daha fazla dayanamadı.

"RUSYA KAYIPLARINI HALA AÇIKLAMIYOR

Ukrayna son yayınladığı raporda savaÅŸta öldürülen Rus askerlerinin sayısının 23 bine yaklaÅŸtığı bilgisine yer vermiÅŸti. Batılı kaynaklar bu sayının 7 ile 15 bin arasında olduÄŸunu belirtirken, Moskova konu ile ilgili ilk ve son resmi açıklamasını 2 Mart'ta yapmıştı. Söz konusu açıklamada Rusya'nın savaÅŸtaki asker kaybı 498 olarak açıklanmıştı. Bu veri o tarihten sonra hiç güncellenmedi.

EN AZ 317 SUBAY ÖLDÜ

Rus hükümeti silahlı kuvvetlerinin uÄŸradığı ölümlerin sayısı hakkında nadiren güncellemeler verirken, yerel yönetimler ve gazeteler tarafından yapılan duyurular en az 317 subayın çatışmalarda öldüÄŸünü gösteriyor. Rusya benzer bir askeri kriz ile Afganistan'ı iÅŸgal ettiÄŸinde karşılaÅŸmıştı. Bölgeye Sovyet askerleri ilk olarak 24 Aralık 1979'da Sovyet lideri Leonid Brejnev'in emriyle gönderilmiÅŸ, 10 yıl süren savaÅŸta 15 bine yakın Sovyet askeri hayatını kaybetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.