Sosyal Medya

Güncel

Pakistan Başbakanı'ndan ABD'ye mesaj

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ülkesinin ABD ile düşmanlığı kaldıramayacağını belirterek İslamabad’ın Washington ile iyi ilişkiler geliştirmesi gerektiğini belirtti.



Ulusal basındaki haberlere göre, BaÅŸbakan Åžerif, baÅŸkent Ä°slamabad'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Åžerif, ülkesinin ABD ile düÅŸmanlığı kaldıramayacağını, Ä°slamabad'ın Washington ile iyi iliÅŸkiler geliÅŸtirmesi gerektiÄŸini vurguladı.

Eski BaÅŸbakan Ä°mran Han'ın düÅŸürülmesinde ABD'yi suçlamasıyla ilgili Åžerif, Ulusal Güvenlik Komitesi'nin açıklamasının net olduÄŸunu ve yabancı komplo bulunmadığını ifade etti.

Åžerif, yabancı komplo iddialarıyla ilgili, adli komisyon oluÅŸturmayı da düÅŸüneceÄŸini söyledi.

Karaçi'de düzenlenen terör saldırısının ülkeye çok zarar verdiÄŸini dile getiren Åžerif, Çin vatandaÅŸlarının güvenliklerinin artırılması konusunda talimat verdiÄŸini kaydetti.

BaÅŸbakan Åžerif, bir önceki hükümetin Suudi Arabistan politikalarını eleÅŸtirerek Riyad'ın yardımlarına atıfta bulundu ve Ä°mran Han hükümetinin KeÅŸmir meselesinin Suudi Arabistan olmadan gündeme getireceÄŸini söylediÄŸini hatırlattı.

Şerif, Başbakan olduktan sonra ilk resmi ziyaretini yarın Suudi Arabistan'a yapacak.

- Ä°mran Han hükümeti düÅŸmüÅŸtü

Pakistan Parlamentosunda 10 Nisan'da yapılan güven oylaması sonucu 174 hayır oyu alan Ä°mran Han hükümeti düÅŸmüÅŸtü.

Ülkede 3 dönem baÅŸbakanlık yapan Navaz Åžerif'in kardeÅŸi Åžahbaz Åžerif, Meclis'te 11 Nisan'da düzenlenen seçimde 174 oy ile salt çoÄŸunluÄŸun desteÄŸini alarak baÅŸbakan seçilmiÅŸti. .

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.