Sosyal Medya

Güncel

'Amerika bir doberman gibidir, çok parası olan metodik bir katildir'

Amerikalı ünlü yönetmen ve senarist Oliver Stone, Ukrayna-Rusya savaşıyla bağlantılı olarak Washington yönetimini eleştirerek, 'Amerika bir doberman gibidir, çok parası olan metodik bir katildir. ABD'nin daha fazla silah satmak için tüm dünyada tansiyonu yüksek tutma, tansiyon yaratma ihtiyacı var' dedi.



Ä°spanya'nın Barselona kentindeki film festivaline katılan Amerikalı yönetmen ve senarist Oliver Stone, Ukrayna-Rusya savaşıyla baÄŸlantılı olarak ABD yönetimini eleÅŸtirdi.

Stone, Ä°spanyol basınına yaptığı açıklamada, "Ukrayna, Amerikan planının bir parçası. Onu, Rusya ile karşı karşıya getirmek istiyordu ve istediÄŸini elde etti." dedi.

Stone, "Amerika bir doberman gibidir, çok parası olan metodik bir katildir. ABD'nin daha fazla silah satmak için tüm dünyada tansiyonu yüksek tutma, tansiyon yaratma ihtiyacı var." görüÅŸünü savundu.

ABD eski baÅŸkanlarından John F. Kennedy'nin 22 Kasım 1963'te suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili, "JFK Tekrar Gözden Geçirmek: Yansımanın Ä°çinden" adıyla çektiÄŸi belgesel filmi Barselona'da tanıtan Stone, "Birkaç kasap, hükümette yapmak istediÄŸi deÄŸiÅŸikliklerle ilgili çok fazla nefret, çok fazla öfke olduÄŸu için onu ortadan kaldırdı." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"ABD tarihi kontrol etmeye devam etmek istiyor. 2013'te Kennedy'nin öldürülmesinin 50. yıl dönümüydü ve Kennedy davası, geleneksel bir hikaye olarak bir kez daha gündeme getirildi. Kimse buna karşı çıkmaya cesaret edemedi." diyen Stone, Amerikan devletinin, "bir devlet baÅŸkanının öldürülmesi gibi büyük bir aÅŸağılanmaya neden olarak, vatandaÅŸlarının gerçeÄŸe sırt çevirmesini ve en büyük cehalete maruz kalmasını istediÄŸini" iddia etti.

"ABD Merkez Ä°stihbarat TeÅŸkilatının (CIA) Kennedy'den önce de darbeler gerçekleÅŸtirdiÄŸini ve buna halen devam ettiÄŸini" öne süren Amerikalı yönetmen, "ABD, rejim deÄŸiÅŸikliÄŸini çok iyi yapıyor. 2014'te Ukrayna'da yaptı. Bu, demokratik olarak seçilmiÅŸ bir cumhurbaÅŸkanını Rus yanlısı olduÄŸu için deviren bir darbeydi ve yerine Rusya'ya karşı yasalar çıkaran, bizi baskıya, suikastlara yönlendiren bir Rus karşıtını koydular. Donbas ve mevcut durumla ABD istediÄŸini aldı. Tarihi bilen herkes, olup bitenlerin sebep-sonuç olduÄŸunu bilir ama sen sebeplerini bilmek zorundasın." ifadelerini kullandı. .

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.