Sosyal Medya

Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıkladı! Kripto para caiz mi?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı canlı yayında kripto paralara ilişkin bir açıklama yaptı. Erbaş, 'Şu an itibariyle kripto paralar için caizdir, değildir diyemiyoruz' dedi.



Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, A Haber ekranlarında canlı yayınlanan Arka Plan programına konuk oldu.

 
Gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulunan ErbaÅŸ, her geçen gün daha fazla insanın yatırım yaptığı veya yapmayı planladığı kripto para birimleriyle ilgili açıklamalarda da bulundu.
 
KRÄ°PTO PARA CAÄ°Z MÄ°DÄ°R?
 
Kripto paraların caiz olup olmadığıyla ilgili net konuÅŸan ErbaÅŸ, "Kripto para caizdir denilemiyor. Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduÄŸu için caiz diyemeyiz. Bunu biz bir uzman yardımcısı arkadaşımıza tez konusu olarak verdik. Bir hocamız tez olarak bunu hazırlıyor. Ama ÅŸu an itibariyle kripto paralar için caizdir diyemiyoruz" dedi.
 
"ALKOL VE UYUÅžTURUCU NEYSE, SÄ°GARA DA ODUR"
 
Sigarayla ilgili açıklamalarında ErbaÅŸ, "Dünyada bir yılda 8 milyon 200 bin insan sigaradan ölüyor. Pis olan ÅŸeyler haram kılınmıştır. Sigaranın temiz olduÄŸunu düÅŸünen var mı? Sigara içen hem israf ediyor, hem de hastalanıyor. Alkol ve uyuÅŸturucu neyse sigara da odur." ifadelerine yer verdi.
 
"ALEVÄ°LERE YÖNELÄ°K SÖYLEMLER KABUL EDÄ°LEMEZ"
 
Sosyal medyadaki bir canlı yayında Alevilere hakaret ve küfür eden ÅŸahısla ilgili de konuÅŸan ErbaÅŸ, "Alevilere yönelik söylemler korkunç, kabul edilemez. Birileri tarafından kaos çıkarmak için desteklenmiÅŸ olabilir. Mümin alevisiyle sünnisiyle kardeÅŸtir. Hep birlikte bu topraklarda barış içerisinde yaÅŸamak zorundayız. Bizim yüreklerimiz hep toplu atıyor." dedi.
 
"7 BÄ°N 800 ATAMA YAPACAÄžIZ"
 
ErbaÅŸ, atamalarla ilgili ise "Ramazan'a kadar 7 bin 800 atama yapacağız. Türkiye genelinde 10 bin imama ihtiyaç var. Ä°mamı olmayan 10 bin camimiz var. 10 bin kuran kursu öÄŸretmenine ihtiyacımız var." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.