Sosyal Medya

Güncel

ABD'den BAE'ye F-22 savaş uçağı filosu gidecek

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, ülkesinin bir hafta sonra Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gelişmiş F-22 savaş uçağı filosu göndereceğini belirtti.



ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Pentagon'un bir hafta önce aralarındaki yakın iÅŸ birliÄŸi çerçevesinde ve Husi saldırılarına karşı BAE'ye askeri yardım göndereceÄŸini açıklamasının ardından iki ülke arasındaki savunma iÅŸ birliÄŸi yollarına iliÅŸkin BAE resmi ajansı WAM'a röportaj verdi.

CENTCOM Komutanı McKenzie, "BAE'ye bir hafta sonra geliÅŸmiÅŸ F-22 savaÅŸ uçaklarından oluÅŸan bir filo göndereceÄŸiz ve hava üstünlüÄŸü saÄŸlayacak dünyanın en iyi savaÅŸ uçaklarından biri." dedi.

Balistik füzelere karşı büyük savunma yeteneklerine sahip olan USS Cole muhribi de gönderdiklerini söyleyen McKenzie, muhribin BAE'nin sularında devriye gezeceÄŸini ve BAE tarafı ile yakın çalışacağını ifade etti.

 

BAE'nin "bölgedeki en profesyonel ordulardan birine sahip olduÄŸunu" vurgulayan McKenzie, "BAE'ye yönelik saldırılar ABD için çok endiÅŸe verici olsa da BAE çok güvenli bir yer." diye konuÅŸtu.

Husi saldırıları

BAE'nin, Husilerin saldırılarını engellemedeki baÅŸarısına iÅŸaret eden McKenzie, saldırıların engellenmesinde ABD üretimi Yüksek Ä°rtifa Terminal Alan Savunma Sisteminin (THAAD) kullanılmış olmasından duyduÄŸu memnuniyeti ifade etti.

Gelecekte daha etkili savunma sistemleri geliÅŸtirmek için BAE ile iÅŸ birliÄŸi yapmaya devam edeceklerini aktaran McKenzie, ABD ile ortaklarının, insansız hava araçları saldırılarına daha baÅŸlamadan onlara karşı koyabilecek özellikte savunma teknolojileri geliÅŸtirmek için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

McKenzie, Husilerin "pervasız ve sorumsuzca" davrandığını, BAE'yi hedef aldığı ve Suudi Arabistan saldırılarına devam ettiğini belirtti.

 

Öte yandan, McKenzie BAE ziyafeti kapsamında BAE Genelkurmay BaÅŸkanı Korgeneral Hamed Muhammed Sani er-Rumeysi'yle de görüÅŸtü.

Rumeysi'nin ofisinde bir araya gelen ikili, ABD ve BAE arasındaki savunma ve askeri konular baÅŸta olmak üzere ortak koordinasyon ve iÅŸ birliÄŸini ele aldı. AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.