Sosyal Medya

Güncel

Batı medyası Putin-Macron toplantısındaki masayı konuşuyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Moskova ziyaretinde Macron’un Putin’le oturduğu masa dikkat çekerken bunun Covid-19 önlemi mi olduğu yoksa Avrupa ve Rusya'nın arasındaki mesafeyi mi sembolize ettiği sorusu gündeme geldi.



Radio France Moskova muhabiri Sylvain Tronchet'nin aktardığına göre, Macron ve Putin'in Moskova'daki görüÅŸmesinde Covid-19 kapsamında ciddi önlemler alındı, önceden PCR testleri yapıldı ve masada ikisinden baÅŸka kimse oturmadı. Çevirmenler kabindeydi.

Sosyal medyada ve Fransız basınında Putin'in birkaç gün önce Macaristan BaÅŸbakanı Victor Oban'la da aynı mesafeden görüÅŸtüÄŸü hatırlatıldı.

FKg7ZsMXEAgyCE0

 

Avrupa Parlamentosu üyesi Alman politikacı Daniel Freund, iki ülke liderinin 1 Åžubat'taki görüÅŸmesinden sonra bir fotoÄŸraf paylaÅŸarak, "Kremlin'deki masalar bile gaz boru hatlarına benziyor" yazmıştı.

FLAtHojXwAEUkz0

Le Figaro gazetesi, masanın siyasi olarak sembolik bir öneminin olmadığını, geçen hafta Oban'ın da aynı kaderi paylaÅŸtığını yazdı. Gazeteci Sylvain Tronchet da Orban görüÅŸmesini hatırlattı.

Yine de Putin ve Macron görüÅŸmesindeki masanın boyutuyla ilgili pek çok paylaşım yapıldı. Rusya gazetesi Kommersant "Omacron" baÅŸlığı attı.

 

Fransa'nın önde gelen yayın organlarından France Culture, "Putin, Macron ve dünyanın en uzun masası" baÅŸlığını attı, "iki dünyanın boÅŸanmasını temsil etmek istiyorsanız bu görüntü yeter" yazdı.

Liberation gazetesinin ilk sayfasında masanın uzunluÄŸuna dikkat çeken bir görsel vardı. Ä°ki liderin dört metrelik olduÄŸu belirtilen masanın uçlarında yaptığı toplantı için video görüÅŸmesi benzetmesi yapıldı.

Kimileri ise bu uzun masayı bir küçük düÅŸürme olarak deÄŸerlendirdi.

Yeniden görüÅŸecekler

Ziyaret öncesi yaptığı açıklamada Macron, Ukrayna'da savaşı önlemek adına bir anlaÅŸmanın mümkün olduÄŸunu düÅŸündüÄŸünü ve Rusya'nın kendi güvenlik endiÅŸelerini dile getirmesini meÅŸru bulduÄŸunu ifade etmiÅŸti.

 

Fransa CumhurbaÅŸkanı, Avrupalı ülkeleri korumak ve Rusya'yı yatıştırmak üzere "yeni bir denge" çaÄŸrısında bulunmuÅŸ, Ukrayna'nın egemenliÄŸinin tartışmaya açık olmadığı konusundaki görüÅŸlerini yinelemiÅŸti.

Ä°kilinin Macron'un bugün yapacağı Ukrayna ziyaretinden sonra tekrar görüÅŸmesi bekleniyor.

BBCTürkçe .

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.