Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycan'da helikopter düştü: 14 asker şehit oldu

Azerbaycan'da Devlet Sınır Hizmetlerine ait askeri helikopterin uğradığı kazada çoğu rütbeli 14 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.



Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetlerinden yapılan açıklamada, kazanın yerel saatle 10.40 sıralarında Hızı bölgesindeki Karaheybet hava eÄŸitim alanında meydana geldiÄŸi bildirildi.

Devlet Sınır Hizmetleri ve BaÅŸsavcılık üst düzey yetkililerinin olay yerine gittiÄŸi, kazayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldığı belirtildi.

Kazada 1 albay, 1 yarbay, 5 binbaşı, 4 yüzbaşı, 2 teÄŸmen ve 1 teknik çalışanın ÅŸehit olduÄŸu ifade edilen açıklamada, 1 yarbay ve 1 yüzbaşının yaralandığı kaydedildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yayımladığı mesajda, kazada yaşamını yitiren askerlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulundu.

Türkiye'den taziye mesajı

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Bugün yaÅŸanan elim askeri helikopter kazasında ÅŸehit olan Azerbaycanlı kardeÅŸlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil ÅŸifalar diliyorum. Can Azerbaycan halkına ve hükümetine baÅŸsaÄŸlığı dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Azerbaycan'ın Hızı rayonunda Karaheybet poligonunda talim uçuÅŸu yapan bir askeri helikopterin düÅŸtüÄŸünün, kazada ÅŸehit ve yaralıların bulunduÄŸunun derin üzüntüyle öÄŸrenildiÄŸi kaydedildi.

Açıklamada, ÅŸehitlere rahmet, yaralılara da acil ÅŸifa dileÄŸinde bulunuldu.

Öte yandan, DışiÅŸleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Azerbaycan DışiÅŸleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefonda görüÅŸtü.

ÇavuÅŸoÄŸlu, mevkidaşına Azerbaycan'da yaÅŸanan helikopter kazasında ÅŸehit olan askerler için baÅŸsaÄŸlığı, yaralanan askerler için de geçmiÅŸ olsun dileklerini iletti.

Akar'dan taziye telefonu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'da helikopterin kaza kırıma uÄŸraması sonucu ÅŸehit olanlar için Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Devlet Sınır Hizmetleri BaÅŸkanı Orgeneral Elçin Guliyev'e taziye dileklerini iletti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Hasanov ve Devlet Sınır Hizmetleri BaÅŸkanı Orgeneral Guliyev ile birer telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirdi.

GörüÅŸmede Bakan Akar, Karaheybetli'de düÅŸen Devlet Sınır Hizmetlerine ait helikopterde ÅŸehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara ÅŸifa dileklerini iletti.

Akar, görüÅŸmede dost ve kardeÅŸ Azerbaycan halkına baÅŸsaÄŸlığı ve ÅŸehitlerin ailelerine sabır dileÄŸinde bulundu.

CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetlerine ait helikopterin düÅŸmesi sonucu ÅŸehit olan kardeÅŸlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil ÅŸifalar diliyorum. Azerbaycan'ın acısı Türkiye'nin acısıdır. Tüm Azerbaycanlı kardeÅŸlerimizin başı saÄŸ olsun." ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.