Sosyal Medya

Abdülaziz Kıranşal / Muhalif Müslüman Gençlere!

Abdülaziz Kıranşal / Milli Gazete



Önce nefsinize muhalefet edin!

Bir ÅŸeye muhalefet edecekseniz önce nefsinize muhalefet edin! Sizi sabah namazlarına kaldırmayan, tembelleÅŸtiren, pısırıklaÅŸtıran, gaflete sürükleyen, elinize bir kitap bile almanıza engel olan, size sürekli plan kurduran ama bir türlü bu planları uygulamaya geçirtmeyen, tüm vaktinizi boÅŸ hayaller ve gereksiz tartışmalarla tüketen nefsinize muhalefet edin! Çünkü nefsine muhalefet edemeyenlerin bu bozuk düzene muhalefetleri de sadece laftan ibarettir. Çünkü bozuk düzenin istediÄŸi genç tipi tam da bu genç tipidir. Yani namazını terk eden, ibadetlerine titizlik göstermeyen, okumayan, araÅŸtırmayan, tembel ve pısırık genç tipidir.

 

Önce ÅŸeytana karşı direnin!

Bir direniÅŸ baÅŸlatacaksanız önce ÅŸeytana karşı bir direniÅŸ baÅŸlatın! Sizi bir günahtan baÅŸka bir günaha sürükleyen, sürekli tevbenizi geciktiren, internetle, flörtle, haram bakışlarla sizi günden güne çürüten, size sürekli umutsuzluk dalgaları göndererek eriten ÅŸeytana karşı bir direniÅŸ baÅŸlatın! Çünkü Allah’ın bizden istediÄŸi ilk direniÅŸ, nefse ve ÅŸeytana karşı direniÅŸtir. Åžeytana ve nefse karşı direnemeyenlerin bu bozuk düzene karşı direnmeleri de imkânsızdır. Çünkü zaten bu bozuk düzenin istediÄŸi genç tipi, dertsiz, tasasız, yiyen, içen, eÄŸlenen, flört eden, bir günahtan baÅŸka bir günaha koÅŸan ve tevbeyi aklına bile getirmeyen bir genç tipidir.

 

Önce kötü arkadaÅŸlara itiraz edin!

EÄŸer bir ÅŸeye itiraz edecekseniz ana-babanıza deÄŸil önce sizi yoldan çıkaran kötü arkadaÅŸlarınıza itiraz edin! Hedefsiz, idealsiz, gayesiz ve ahlâksız arkadaÅŸlarınıza itiraz edin! Sizin vaktinizi, ahlâkınızı, ruhunuzu sömürmelerine izin vermeyin! Sizi namazdan, salih amellerden, güzel ahlâktan uzaklaÅŸtırıp, günaha, harama, flörte, gıybete, tartışmaya ve gaflete sürükleyen arkadaÅŸlarınıza itiraz edin! Mesafe koyun! Tavır alın! Nasihat edin! Ya sizin dininizden kaynaklanan ölçülerinize gelsinler ya da kendi batıl ölçüleriyle sizi de ifsat etmesinler. Çünkü kötü arkadaÅŸlarla birlikte bu bozuk düzene itiraz imkânsızdır. Zaten bu bozuk düzenin istediÄŸi de iyi gençlerin, cesur gençlerin, adanmış gençlerin, kaliteli gençlerin kötü arkadaÅŸlar arasında kaybolup gitmesi, onlara benzemesi ve onlardan olmasıdır.

 

Önce deÄŸerlerinize sahip çıkın!

EÄŸer bir ÅŸeye sahip çıkacaksanız önce sizi siz yapan deÄŸerlerinize sahip çıkın! Ä°nsanları razı etmek için asla deÄŸerlerinizden taviz vermeyin! Sakal keserek, tesettürden taviz vererek, mahremiyet sınırlarını ihlal ederek, haremlik-selamlık prensiplerinizi kaldırıp atarak, Ä°slami söylemlerinizi sündürerek hiçbir ÅŸey baÅŸaramazsınız. DeÄŸerlerinize düÅŸmanlık edenlerin söylemlerini, sembollerini, tarzlarını benimseyerek onlara ÅŸirin görünmeye çırpınarak onları meÅŸrulaÅŸtırmaktan, ezik ve silik bir karaktere dönüÅŸmekten baÅŸka hiçbir ÅŸey yapamazsınız. Zaten bu bozuk düzenin istediÄŸi muhalif genç tipi de kendi deÄŸerlerinden vazgeçmiÅŸ, faaliyetlerinde, söylemlerinde ve eylemlerinde baÅŸkalarından bir farkı, Ä°slami bir rengi, Ä°slami bir tadı, Ä°slami bir kokusu ve ayırt edici bir özelliÄŸi kalmamış muhalif genç tipidir. Çünkü bu bozuk düzenin en çok istediÄŸi ÅŸey, kendi muhalefetini de kendisinin istediÄŸi ÅŸekilde dizayn edebilmesidir.

 

Önce Allah’ın hakkını teslim edin!

EÄŸer bir haksızlığa ve adaletsizliÄŸe karşı çıkacaksanız ve bir zulmü önleyip bir hakkı teslim edecekseniz önce Allah’ın hakkını teslim edin! Namaz, Allah’ın yerine getirilmesini emrettiÄŸi bir haktır. Ahlâk, edep ve Ä°slami faaliyetlerde ölçüyü korumak Allah’ın kulu üzerine yüklediÄŸi ve yerine getirilmesini emrettiÄŸi bir haktır. Ana-babaya hürmet, eÅŸe nezaket, aileye sahip çıkmak, sözünde durmak, gıybet etmemek, borcunu vaktinde ödemek, kimseye iftira atmamak, kendi cemaatinden, tarikatından ve partinden olsa da yanlışa yanlış deyip itiraz etmek, sesini yükseltmek ve hakkı söylemek Allah’ın yerine getirilmesini emrettiÄŸi en temel haklardandır. Bu haklar teslim edilmeden hak ve adalet adına yapılan her itiraz boÅŸluÄŸa bağırmaktan ibarettir. Zaten bu bozuk düzenin istediÄŸi de kendi yapmadıklarımızı sürekli baÅŸkalarına bağırıp durmamızdır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.