Sosyal Medya

Kassam Tugayları’nın ‘’Keskin Kılıç’’ operasyonu İsrail’in taktiklerini nasıl değiştirdi?

Kassam Tugayları, 2019 yılında İsrail’in Gazze'ye yaptığı başarısız sızma girişimine karşılık olarak ‘’Keskin Kılıç’’ operasyonu ile bir grup İsrail komandosunu etkisiz hale getirdi.



Kassam Tugayları’nın yaptığı operasyonun yıl dönümünde konuÅŸan Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, 2019’da yapılan operasyonun perde arkasını açıkladı.

Kasım, ‘’Yaptığımız operasyon neticesinde Filistin direniÅŸ gruplarının Ä°srail’e karşı operasyonel gücünü kanıtladık.’’ dedi.

Kasım ayrıca artık savunmada kalan taraf olmayacaklarını belirterek, ‘’Ä°srail’e karşı yapacağımız operasyonlarda deÄŸiÅŸik taktikler uygulayarak harekete geçeceÄŸiz’’ ifadelerini kullandı.

DireniÅŸ gruplarının istihbarat zekasının Ä°srail güvenlik servislerinin istihbarat zekasından daha fazla olduÄŸunu belirten Kasım ‘’ Kassam’a sızmaya çalışan Mossad ajanlarının isim ve bilgilerini medyada yayınlayarak bunu kanıtladık.’’ dedi.

Keskin Kılıç Operasyonu'ndan sonra Ä°srail'in Gazze'deki direniÅŸ gruplarının hareketlerini daha da dikkatli izlemeye baÅŸladığını belirten Kasım Tel Aviv'in, Filistin'deki gruplara karşı yapacağı askeri harekatları tekrar gözden geçirdiÄŸini söyledi.

45 FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ°YE ''CASUSLUKTAN'' GÖZALTI

Ä°srail özel kuvvetlerinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine sızmasıyla ilgili soruÅŸturma kapsamında, Ä°srail'e "casusluk" yaptığı iddia edilen 45 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

Hamas'a baÄŸlı Ä°çiÅŸleri Bakanlığı internet sitesinde, casusluk yapan kiÅŸilerin itirafları ve Ä°srail ile nasıl irtibat kurduklarını ortaya koyan bir video yayımlandı. Gazze'deki Ä°çiÅŸleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü Ä°yad el-Bezm, Hamas'a baÄŸlı El-Aksa televizyonu aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Güvenlik güçleri, kasım ayında Han Yunus kentinin doÄŸusundaki güvenlik olayının ardından 45 Filistinli casusu gözaltına aldı. Söz konusu kiÅŸilerin soruÅŸturması devam ediyor." dedi.

"Ajanlara verilecek tek bir mesaj var, ya teslim olup vatanlarına dönerler ya da adalet ve kanunlarla yüzleÅŸirler." ifadesini kullanan Kassam Tugayları Sözcüsü, "Ä°srail halkımıza karşı suç iÅŸlemesine yardım edecek ajanlar bulmaya çalışıyor" diye konuÅŸtu.

''KESKÄ°N KILIÇ'' OPERASYONU

Ä°srail’in özel birliklerinden bir grubun Gazze`ye sızma giriÅŸimine karşı Kassam Tugayları’nın müdahalede bulunması suretiyle sızma engellenerek karşı sızma operasyonu yapıldı.

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı Ä°zzeddin El-Kassam Tugayları, “Keskin KılÄ±ç” Operasyonu’nda direniÅŸin iÅŸine yarayan birçok bilginin kendilerine ulaÅŸtığını söyledi.

Kassam Tugayları, direniÅŸe bilgi saÄŸlayan Filistin halkına teÅŸekkür ederek, halkın sorumluluÄŸunun farkında olduÄŸunu ve kendisine güvenilebileceÄŸini ispatladığını ifade etti.

El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, sosyal paylaşım sitelerimden yaptığı açıklamada, “Halkımız ve ümmetimizin özgür insanları “Keskin KılÄ±ç” Operasyonu ile ilgili direniÅŸe çok önemli bilgiler verdi ve o bilgilerden yararlandık” dedi.

Ebu Ubeyde, ulaÅŸan bilgilerin Ä°srail'in baÅŸarısız operasyonunun ipuçlarını takip etmede kendilerine yardımcı olduÄŸunu belirtti.

Filistin halkına teÅŸekkür eden Ä°zzeddin El-Kassam Tugayları, Filistin halkının direniÅŸin gerçek destekçisi olduÄŸunu söyledi.

  • Kaynak: OrtadoÄŸu Haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.