Sosyal Medya

Güncel

Kabil’de kadınlardan Taliban’a destek eylemi

Geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Taliban’a destek eylemi gerçekleştiren kadınlar; Afganistan’dan ayrılan kadınlar bizi temsil etmiyor ve Taliban düzenini destekliyoruz sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdiler.



Afganistan'ın baÅŸkenti Kabil'de kadınlar, Taliban'a destek etkinliÄŸi düzenledi.

Kabil'in AfÅŸar Bölgesindeki Kabil EÄŸitim Üniversitesi'nin konferans salonunda gerçekleÅŸen Taliban'a destek programında kadın öÄŸrenci temsilcileri, Farsça, Arapça ve Ä°ngilizce konuÅŸma yaptı.

Temsilciler, konuÅŸmalarda, Ä°slami kurallar çerçevesinde kadınların eÄŸitim ve çalışma haklarının savunulacağını söyledi.

KonuÅŸmalarda, Ä°slam peygamberi Hz. Muhammed döneminden hikayeler anlatılarak, Ä°slami yaÅŸam ve baÅŸörtüsünün önemine deÄŸinildi.

Program sürecinde onlarca kadın, Taliban ve Afganistan lehine sloganlar attı.

Kadınlar, program sonrası geniÅŸ güvenlik önlemleri eÅŸliÄŸinde üniversite önündeki ana caddede yürüyüÅŸ gerçekleÅŸtirdi.

Ellerinde pankartlar taşıyan kadın göstericiler, "Afganistan’dan ayrılan kadınlar bizi temsil etmiyor" ve "Taliban düzenini destekliyoruz." sloganları attı.

Öte yandan dün BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM), Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban'a, ülke genelinde barışçıl protestolara katılanlara ve gazetecilere karşı "güç kullanımını ve keyfi gözaltına almaları" derhal durdurması çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.