Sosyal Medya

Güncel

CIA Direktörü, İsrail'de! Gündem; İran ve Orta Doğu

Resmi ziyaret için İsrail'de bulunan ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Başbakan Naftali Bennett ile bir araya gelerek İran ve Orta Doğu'daki gelişmeler hakkında görüşme yaptı.



Ä°srail BaÅŸbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Bennett'ın CIA Direktörü Burns'ü baÅŸkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığında kabul ettiÄŸi belirtildi.

Açıklamada, "Ä°kili; Ä°srail ile ABD arasındaki istihbarat ve güvenlik iÅŸ birliÄŸinin sıkılaÅŸtırılmasının yanı sıra Orta DoÄŸu'daki özellikle de Ä°ran'daki durumu ve bölgesel iÅŸ birliÄŸini geniÅŸletme ve derinleÅŸtirme imkanlarını görüÅŸtü." ifadeleri kullanıldı.

GörüÅŸmeye Ä°srail Dış Ä°stihbarat Servisi Mossad'ın BaÅŸkanı David Barnea, Ä°srail Ulusal Güvenlik Konseyi BaÅŸkanı Eyal Hulata, Bennett'ın Askeri Sekreteri Tümgeneral Avi Gil ile Diplomatik Danışmanı Shimrit Meir'in de katıldığı kaydedildi.

Açıklamada, görüÅŸmeye iliÅŸkin ayrıntıya yer verilmezken, Burns'ün dün akÅŸam saatlerinde de "Ä°ran'ın nükleer faaliyetlerini ve iÅŸ birliÄŸi yapmayı planladıkları ek bölgesel sorunları" tartışmak için Mossad BaÅŸkanı Barnea ile bir araya geldiÄŸi ifade edildi.

Dün ikindi saatlerinde Ä°srail'e gelen CIA Direktörü Burns'ün Ä°srailli yetkililerle görüÅŸmelerinin ardından iÅŸgal altındaki Batı Åžeria'nın Ramallah kentine geçerek Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.