Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'nin inşa ettiği Gana Millet Camii ibadete açıldı

Türkiye tarafından Batı Afrika ülkesi Gana'nın başkenti Akra'da inşa edilen Sultan Ahmet tarzı Gana Millet Cami ve Külliyesi ibadete açıldı.



Gana'nın baÅŸkenti Akra'da inÅŸa edilen Sultan Ahmet tarzı Gana Millet Cami ve Külliyesi hizmete girdi.

Açılış törenine Gana Devlet BaÅŸkanı Nana Akuffo-Addo, Devlet BaÅŸkanı Yardımcısı Mahmudu Bawumia, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Ali ErbaÅŸ, üst düzey yetkililer, misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

"Ä°slam insanlığın, huzur, güven, refahını hedefleyen bir din"

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı ErbaÅŸ, Ä°slam'ın insanlığın, huzur, güven, refahını hedefleyen ve bunu gerçekleÅŸtirecek evrensel ilkeleri ortaya koyan bir din olduÄŸunu söyledi.

Camilerin sadece bir ibadethane olmadığını aynı zaman Müslüman kardeÅŸlerinin, muhabbetlerinin mayalandığı müstesna yerler olduÄŸuna iÅŸaret eden ErbaÅŸ, "Nerede bir kubbe bir minare varsa, nerede ezan varsa, gökyüzüne yükseliyorsa hiç ÅŸüphesiz orada barış ve kurtuluÅŸun çaÄŸrısı vardır" dedi.

ErbaÅŸ, Ä°slam ÅŸehirlerinin camilerin etrafında hayat bulduÄŸunun altını çizerek, "Ä°lim irfan, ahlak, adalet, sevgi, saygı, ÅŸefkat, merhamet, dünyanın dört bir yanına bu kutlu mekanlardan yayılmıştır" diye konuÅŸtu.

"Türkiye, dünyanın birçok coÄŸrafyasında nice camiler inÅŸa etti"

Ä°nsanlık tarihinin en eski dönemlerinden güçlü izler taşıyan Afrika'nın, farklı ırk dil ve inanışları asırlarca büyük bir huzurla bünyesinde barındırdığını dile getiren ErbaÅŸ, Afrika'nın zengin kültür, medeniyete ve sanat mirasına sahip bir kıta olduÄŸunu söyledi.

Afrika kıtasında Müslümanlar tarafından birçok devlet kurulduÄŸunu, önemli ilim havzaları oluÅŸturulduÄŸunu irfan ve hikmet anlayışları ortaya çıktığını kaydeden ErbaÅŸ, bu kıtanın samimi, çalışkan, barış seven insanlarıyla Ä°slam'ın adalet, merhamet ve tevhit ilkeleri buluÅŸunca bütün insanlığa ve çaÄŸlara örnek olacak bir iyilik, ÅŸefkat ve güzel ahlak inÅŸa edildiÄŸini aktardı.

ErbaÅŸ, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın katkılarıyla Türk hayırseverlerin destekleriyle dünyanın birçok coÄŸrafyasında nice camilerin inÅŸa edildiÄŸini anlatarak, bu camilerden birinin de Akra'da açılan Gana Millet Camisi ve Külliyesi olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.