Sosyal Medya

Güncel

İsrail, gösteri düzenleyen Filistinlilere saldırdı: Çok sayıda yaralı var

İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Yahudi yerleşim birimleri karşıtı gösterilerde plastik mermiyle saldırdı ve 25 Filistinli yaralandı, onlarcası da atılan gazdan etkilendi.



Filistinliler cuma namazı sonrası, Nablus’a baÄŸlı Beyta beldesi, Beyt Decen köyü ile Kalkilya'ya baÄŸlı Kefr Kaddum beldeleri baÅŸta olmak üzere Batı Åžeria'nın çeÅŸitli bölgelerinde yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimleri karşıtı gösteri düzenledi.

Ä°srail güçleri göstericilere göz yaÅŸartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermiyle müdahale etti. Filistinliler ise taÅŸ atarak karşılık verdi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ä°srail güçlerinin, Beyta beldesi ile Beyt Decen köyündeki müdahalesinde 10 Filistinli gerçek, 15'i ise plastik mermiyle yaralandı, onlarca kiÅŸi göz yaÅŸartıcı gaz bombasından etkilenerek boÄŸulma tehlikesi geçirdi.

Biri AA için çalışan serbest foto muhabiri 2 basın mensubu yaralandı
Beyt Decen köyündeki gösterilere müdahalede yaralananlar arasında biri Anadolu Ajansı için çalışan serbest foto muhabiri Nidal Ä°ÅŸtiyye olmak üzere 2 foto muhabirinin olduÄŸu ifade edildi.

Ä°srail güçlerinin, gazetecileri doÄŸrudan plastik mermiyle hedef aldığını bildirildi.

Kefr Kaddum beldesinde ise Halk DireniÅŸ Komiteleri Koordinatörü Murad Ä°ÅŸtivi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ä°srail güçlerinin, cuma namazı sonrası gösteri yapan yüzlerce Filistinliyi gerçek ve plastik mermi ile göz yaÅŸartıcı gaz bombası atarak dağıtmaya çalıştığını ve çok sayıda kiÅŸinin gazdan etkilendiÄŸini dile getirdi.

Nablus'un güneyinde bulunan Sabih Dağı'nda Yahudi yerleÅŸim üssü (karavan ve konteyner evlerden oluÅŸan küçük yerleÅŸim birimleri) kurulmasına tepki olarak Filistinliler Beyta beldesinde aylardan bu yana gösteri düzenleniyor.

Ä°srail yönetimi, bir Filistin toprağını yerleÅŸime açmadan önce orada karavan ya da konteyner evlerden oluÅŸan bir çeÅŸit üs kuruyor. Bu üslere daha sonra baÅŸka yapılar da ekleniyor ve bölgeye altyapı hizmeti de getirilerek yerleÅŸim birimlerinin büyümesine hız kazandırılıyor.

Ä°srail'in 1967'de iÅŸgal ettiÄŸi Batı Åžeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 binden fazla Yahudi yerleÅŸimci, Batı Åžeria'da iÅŸgal altında yaÅŸayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, iÅŸgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleÅŸim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.