Sosyal Medya

Güncel

Almanya ve Belçika'daki seller 156 cana maloldu

Almanya'nın batı kesimleri ile Belçika'da aşırı yağışlardan kaynaklanan selde hayatını kaybedenlerin ve kaybolanların sayısı giderek artıyor. Arama faaliyeti sürerken Belçika Hükümeti ulusal yas ilan ettini duyurdu.



Almanya ve Belçika'da, etkili olan saÄŸanak yağış ve seller nedeniyle yaÅŸanan felakette hayatını kaybedenlerin sayısı Almanya'da 113, Belçika'da da 23'e yükseldi.

Koblenz polisince yapılan açıklamada, Rheinland-Pfalz eyaletinde selin en fazla etkili olduÄŸu Ahrweiler bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısının 90’ı geçtiÄŸi bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, can kayıplarının artabileceÄŸine iliÅŸkin endiÅŸe taşındığı belirtilerek yaralı sayısının ise 618 olduÄŸu aktarıldı.

Bölgede hala birçok yerde elektrik olmadığı ve telefon hatlarının çalışmadığı ifade edilen açıklamada, birçok caddenin de su baskınları sebebiyle kapalı olduÄŸu kaydedildi.

Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde de 43 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi açıklanmıştı. Sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 133’e çıktı.

YaÄŸmacılar gözaltına alındı

Almanya'daki bir polis sözcüsüne göre, Kuzey Ren-Vestfalya'da selin en fazla etkilediÄŸi Eschweiler ve Stolberg ÅŸehirlerinde dükkanları yaÄŸmalama giriÅŸiminde bulunan 5 kiÅŸi gözaltına alındı.

Yüzlerce polis PerÅŸembe günü terk edilmiÅŸ evleri ve iÅŸyerlerini yaÄŸmadan korumak için görev başındaydı.

SaÄŸanak yağışların devam etmesi nedeniyle Belçika ve Almanya'da barajlar ile çok sayıda evin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduÄŸu belirtiliyor.

SaÄŸanak yağışın en fazla etkili olduÄŸu Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletleri ile Belçika'nın doÄŸusu ve Hollanda'nın güneyi afet bölgesi ilan edildi.

Belçika'da ulusal yas ilan edildi

Belçika'da saÄŸanak yağış ve seller nedeniyle yaÅŸanan can kaybının 23'e yükseldiÄŸi, 20 kiÅŸinin de kayıp olduÄŸu bildirildi.

AkÅŸam saatlerinde Liège kenti yakınlarındaki Chaudfontaine'de üç kiÅŸinin daha cesetleri bulundu.

Belçika hükümeti, bugüne kadar yaÅŸanan en büyük sel felaketinin kurbanları için 20 Temmuz Salı ulusal yas günü ilan etti. 21 Temmuz Belçika Ulusal Günü kutlamaları da, felaket nedeniyle sınırlandırıldı.

Ä°çiÅŸleri Bakanı Annelies Verlinden, 112 yerleÅŸim yerinin etkilendiÄŸi felaket nedeniyle 1000 kiÅŸinin evlerinden tahliye edildiÄŸini söyledi.

Hollanda'da on binlerce kiÅŸi evlerinden tahliye edildi

Hollanda'nın güneyindeki kent ve kasabalarda da, nehirlerdeki taÅŸma olasılığına karşı tahliye iÅŸlemleri devam ediyor.

Maas ve Roer nehirlerindeki suyun rekor düzeyde artması nedeniyle Venlo, Maastricht, Valkenburg ve Roermond kentleride on binlerce kiÅŸi, sirenlerle uyandırılarak evlerinden tahliye edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.