Sosyal Medya

Güncel

Düğününe günler kala İsrail saldırısında şehit oldu...

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda düğününe günler kala hayatını kaybeden Filistinli Hedil'den geriye, gözü yaşlı nişanlısı Muhammed ve mutlu bir yuva hayaliyle dayayıp döşediği evin enkazı kaldı.



Ä°srail saldırılarında hem müstakbel eÅŸini kaybeden hem de çok zor ÅŸartlar altında satın aldığı, daha borcunu bile bitiremediÄŸi ve yeni bir hayat kurmayı planladığı yuvası yıkılan Filistinli Muhammed el-Hindi, tarifsiz bir acı yaşıyor.

Gazze'yi 11 gün boyunca aralıksız bombalayan Ä°srail, yüzlerce Filistinli gibi Hedil ve Muhammed'in de gelecek hayallerini yok ederek düÄŸün evine matem getirdi.

Muhammed, Ä°srail'in 12 Mayıs'ta Gazze'nin Han Yunus kentinde düzenlediÄŸi saldırıda niÅŸanlısı Hedil ve kayınvalidesini kaybetti. Bu elim olaydan sadece bir hafta sonra Ä°srail savaÅŸ uçakları bu kez Muhammed'in ailesinin ve evlenince oturmayı planladığı dairenin bulunduÄŸu binayı moloz yığınına çevirdi.

"Hayalini kurduÄŸu gelinliÄŸi giyemeden hayata gözlerini yumdu"

Muhammed'in kardeÅŸi EÅŸref el-Hindi, kardeÅŸi ve niÅŸanlısı Hedil'in düÄŸünlerini 16 Mayıs'ta yapmayı planladıklarını, ancak 10 Mayıs'ta Ä°srail'in saldırılarının baÅŸlamasıyla düÄŸün tarihini ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Ä°srail'in Gazze'de Filistinlilere trajedinin her türlüsünü yaÅŸattığını belirten Hindi, "Saldırılar durduktan sonra düÄŸünü yapmayı düÅŸünüyorduk ama kana susamış barbar iÅŸgal güçleri, düÄŸüne sayılı günler kala bu mutluluÄŸa gölge düÅŸürdü. Bir genç kız hayalini kurduÄŸu gelinliÄŸi giyemeden hayata gözlerini yumdu." dedi.

Hedil'in tüm hazırlıklarını tamamladığını ve sabırsızlıkla düÄŸün gününü beklediÄŸini aktaran Hindi, "Evlerine düzenlenen saldırının ardından niÅŸanlısının ve kayınvalidesinin ÅŸehadet haberi kardeÅŸimin kalbine yıldırım gibi düÅŸtü. Muhammed, daha acısı taptaze iken düÄŸün hazırlıkları yaptığı ve gelecek hayali kurduÄŸu evinin bombalanmasıyla ikinci bir acı yaÅŸadı. Bu acıların bizdeki izleri uzun süre gitmeyecek." diye konuÅŸtu.

 

Hindi, kardeÅŸinin mutluluk hayalleri kurduÄŸu bir zamanda her ÅŸeyin allak bullak olduÄŸunu, sevinç ve mutluluÄŸun yerini roket sesleri, enkazlar ve kan kokularının aldığını dile getirdi.

"Canımızı zor kurtardık"

Hindi, Ä°srail ordusuna ait savaÅŸ uçaklarının, yaÅŸadıkları binayı hedef aldığı korku dolu anları ÅŸu sözlerle anlattı:

"Dışarda roket seslerini ve komÅŸularımızın korku dolu kaçışmalarını duyduk. Ardından Ä°srail istihbaratından evimizin bombalanacağı yönünde haber geldiÄŸini öÄŸrendik. Kadın ve çocuklar baÅŸta olmak üzere 4 katlı binada herkeste müthiÅŸ bir korku ve panik havası oluÅŸtu. EÅŸyalarımızı dahi almamıza fırsat kalmadan kendimizi dışarıya attık. Sadece üzerimizdeki kıyafetlerle canımızı zor kurtardık. Birkaç dakika geçmeden bina yerle bir oldu. Bu binada Muhammed'in evlendikten sonra oturacağı dairesi de bulunuyordu."

Mutluluk ve sevinç anları mateme dönüÅŸtü

Binayla birlikte kendisinin, kardeÅŸi Muhammed'in ve diÄŸer aile bireylerinin de hayallerinin yıkıldığını belirten Hindi, "Yıllarca yemeden içmeden biriktirerek yaptırdığımız evimizde sadece 1 yıl oturabildik." diye konuÅŸtu.

KardeÅŸi Muhammed'in ve kendilerinin, büyük bir borcun altına girerek aldıkları evlerin daha borçlarının bile bitmediÄŸini ifade eden Hindi, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Muhammed'in mutlu bir yuva hayaliyle Hedil'le birlikte mayıs ayının başında dayayıp döÅŸedikleri evi Ä°srail moloz yığınına çevirdi. Mutluluk ve sevinç anları bir anda mateme dönüÅŸtü. Ä°ÅŸgal güçleri, kardeÅŸimi, her gencin hayalini kurduÄŸu bu mutluluktan mahrum etti. Benim kardeÅŸim bu ÅŸekilde cezalandırılmayı hak edecek ne yaptı? Uluslararası kamuoyu Ä°srail savaÅŸ mekanizmalarının uyguladığı bu zulümden memnun mu? Biz de artık kendimizi güvende hissetmek istiyoruz. Bitsin artık bu zulüm."

Hindi, kardeÅŸi Muhammed'in bir hafta arayla niÅŸanlısını ve mutluluk hayali kurduÄŸu yuvayı kaybetmesinden ötürü psikolojisinin çok kötü olduÄŸunu kaydederek, "Belki de hayatının en güzel günlerini yaÅŸayacağı bu ayda, büyük bir üzüntü içinde. Ä°srail, kurulmamış bir ailenin hayallerini, anılarımızı öldürdü. Åžimdi evsiz kaldık, ne yapacağız bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.