Sosyal Medya

Güncel

Ürdün'den Şeyh Cerrah açıklaması: Savaş suçudur

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail'in Doğu Kudüs'te Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ev sahibi Filistinlileri evlerinden çıkarıp yerlerine işgalci yerleşimcileri yerleştirmesinin savaş suçu olduğunu belirtti.



Filistin CumhurbaÅŸkanı Mahmud Abbas'la Ramallah'ta bir araya geldikten sonra Filistinli mevkidaşı Riyad el-Maliki ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuÅŸan Ürdün DışiÅŸleri Bakanı Eymen es-Safedi, ülkesinin tüm Filistin topraklarında tansiyonun yeniden yükselmemesi için büyük çaba gösterdiÄŸini söyledi.

Filistinlilerin meÅŸru haklarının teslim edilmesi ve bağımsız Filistin devletinin kurulması için çabaların devam ettiÄŸini belirten Safedi, konuÅŸmasında "Filistinlilerin evlerinden çıkarılması bir savaÅŸ suçudur." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

Safedi, olayların yeniden patlamaması için çatışmanın temelinin ele alınması gerektiÄŸini ifade etti.

Adil bir çözüm olmaksızın Filistin meselesinde daimi ve kapsamlı bir barış olamayacağını söyleyen Safedi, Filistin ve Ä°srail arasında uluslararası hukuka uygun bir ÅŸekilde müzakerelerin yeniden baÅŸlaması için çalışmaların devam ettiÄŸini kaydetti.

ABD DışiÅŸleri Bakanı Antony Blinken, Ä°srail ile Hamas arasında Gazze'de varılan ateÅŸkesi desteklemek için çıktığı Orta DoÄŸu turu kapsamında bugün Tel Aviv'e gelerek Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile görüÅŸtü. Blinken'in tur kapsamında, Ä°srail, Filistin, Mısır ve Ürdün'de temaslarda bulunacağı bildirildi.

Mısır DışiÅŸleri Bakanı Samih Åžukri dün, Ramallah'ta Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ile görüÅŸmesinin ardından, Ä°srail iÅŸgalinin siyasi ufuk olmaksızın devam etmesinin bölgenin güvenlik ve istikrarına engel olduÄŸunu söylemiÅŸti.

Ürdün Kralı 2. Abdullah dün yaptığı açıklamada, Filistin halkının meÅŸru ve adil haklarını karşılayan bir siyasi sürecin etkinleÅŸtirilmesi için Filistin meselesine uluslararası alanda önem verilmesi ve Gazze'de varılan ateÅŸkesin yapılandırılması gerektiÄŸini belirtmiÅŸti.

 

KAYNAK: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.