Sosyal Medya

Selahattin Çakırgil: Sami ırkın kökeni, Araplar ve İsrailliler

Arablar ve Yahudilerin, Hz. Nuh'un oğullarından Sam'ın soyundan geldiğine inanılır. Dilleri de birbirine çok yakın olan bu iki kavme de (sâmi değil, a sesi uzatmadan) samî ırkı denilir. Bir farkla ki, arablar Hz. İsmail kolundan, Yahudiler ise Hz. İshak kolundan gelirler. Yani, emmioğullarıdırlar..



1-Tarih Yapıldığı Gibi DeÄŸil De, Yazıldığı Gibi Mi ÖÄŸrenilir?

Bir resmî tören veya tatil gününü sabırla atlatabildik.. Aman Allah'ım; 50-60 yıl öncelerdeki ve Ä°ngiliz iÅŸgali altındaki Ä°stanbul'dan, 15-20 arkadaşıyla gizlice yola çıkıldığı iddialarına kadar yalanlar, yakıştırmalar yine devam etti, gün boyu; devletin resmî ekranlarından..

Halbuki, Osmanlı Sultanı'nın geniş yetkilerle donatarak ve emrinde 60 kadar subay, astsubay, 25 kadar gemi personeli, yeteri kadar da at.. Gizli filan değil, İngiliz işgal kuvvetleri komutanlığının izin belgesini haiz bir vapur yolculuğu..

Konu, Osmanlı Sultanı Muhammed Vahîduddin'in, daha önceden tanıdığı ve Veliahdlik döneminde Almanya'ya yaptığı resmî seyahatte, kendisine 'seryâver' unvanıyla emir subaylığı yapan, 37 yaşında bir general / paÅŸa'sını, o tanışıklığın da etkisiyle, Ordu MüfettiÅŸi olarak, bütün askerî ve mülkî erkân üzerinde hükmetme salâhiyetini haiz bir yüksek rütbe ve unvanla yola çıkarmasıdır.

Elbette bütün bunlar için para da gerekli.. Ali Fuad (Cebesoy) PaÅŸa, hâtıratında, söz konusu vapur, Galata Köprüsü altından harekete geçmeden önce, dayısı Dâhiliye Nâzırı (Ä°çiÅŸleri Bakanı) olan dayısı Mehmed Ali Bey'in, heyetin başındaki isme 2500 altın verdiÄŸini yazmıştır.

1936 yılının 18 Mayıs akşamına gelelim.

O akÅŸam, muhtevası mâlûm bir sofra..

Sofra sahibinin etrafındakilere bir suali var:

'-Bilin bakalım, yarın hangi gün?'

Kimse bilemez..

Kendisi verir cevabı:

'Yarın Samsun'a gidiÅŸimin Yıldönümü..'

Bunun üzerine, sofrada bulunan Dâhiliye Vekili Åžükrü Kaya, hemen Valiliklere bir yıldırım telgrafı gönderip, 'sabahleyin ülke çapında törenler düzenlenmesini' emreder. O zamana kadar, ülke çapında böyle bir kutlama yoktur.

Evvelki gün, sabahın erken saatlerinden itibaren, ekranlardan, saatlerce yine çocukluk yıllarımızdan beri söylenen utandırıcı ve yeni nesillerin körpe dimaÄŸlarında putlar yontmaya yönelik, 'Bir çift mavi gözden fışkıran nur..' söylemlerine kadar, neler-neler..

Tarihin yüzlerce yıllık derinliklerinden gelen ve nice büyük felaketler ve kahramanlıklar yaÅŸamış olan müslüman bir halkı, tek bir kiÅŸinin önünde eÄŸilmeye, ona ÅŸükran borcunu edâ ettirmek adına, onu ikonlaÅŸtırmaya, bu milletin hayatında bir baÅŸka örnek yoktur. Hattâ, günümüz dünyasında da, böyle bir ilkel ve sefil anlayış, Kim Ä°l Sung'un Kuzey Kore'sinden baÅŸka bir yerde de kalmamıştır.

2- Siyasette zarafet sergilemek yerine, dilini frenleyemeyen bir hanım..

Bir siyasî partinin baÅŸkanlığını yapan bir hanım, tamam, iktidara gelmek istemektedir, tıpkı diÄŸer muhalefet güçleri gibi.. EleÅŸtiri hakkını kullanır.

Ama, dilinin frenini kontrol edemeyen bu hanım, -hem de, Amerikan emperyalizminin, ErdoÄŸan'ı, 'antisemitizm yaptığı' iddiasıyla suçladığı gün- ; halkın büyük ekseriyetinin sevdiÄŸi için seçtiÄŸi ErdoÄŸan'a, 'Netanyahu' benzetmesi yapabilecek kadar seviyesizleÅŸmiÅŸtir.

Ama, ErdoÄŸan ile, YahudiliÄŸin de, Hristiyanlığın da, Ä°slâm'ın da kutsal bildiÄŸi Kudüs'de, en barbarca ve ahlâksızca firavunluklar sergileyen Netanyahu ile, sûreten insan olmak dışında bir benzerlik kurulabilirse; baÅŸkaları da, bu hanımı cismanî benzerlik açısından baÅŸkalarına benzetebilirler.

Haydi, Kudüs'ün kudsiyetinden habersiz isen, o zamâne firavununun sadece ÅŸu son 15-20 gündür Gazze'de yaptığı korkunç bombardımanlar altında sivil- savunmasız insanlar, bebekler karşısında, bir anne hassasiyeti bile de hissetmedin mi?

Bu hanım siyasetçinin bu kadar çarpık bir mantıkla konuÅŸması karşısında, söyleyecek söz bulamıyor; onun seviyesizliÄŸine düÅŸmemek için aÄŸzımızı kapatıyoruz. Onun kendisini bu çirkinlikten, üzerine de sıçrattığı muzahrafâttan temizliyebilmesi için, milletin huzuruna çıkıp, 'Bir çirkin laf ettim, saçmaladım.' diye, hem CumhurbaÅŸkanı'ndan, hem de milletten özür dilemelidir. Yoksa, bundan sonra çok sert tepkiler alacağını bilmelidir.

3- 'Antisemitizm sadece Yahudi deÄŸil, 'samî ırk düÅŸmanlığı'dır.

Arablar ve Yahudilerin, Hz. Nuh'un oÄŸullarından Sam'ın soyundan geldiÄŸine inanılır. Dilleri de birbirine çok yakın olan bu iki kavme de (sâmi deÄŸil, a sesi uzatmadan) samî ırkı denilir.

Bir farkla ki, arablar Hz. Ä°smail kolundan, Yahudiler ise Hz. Ä°shak kolundan gelirler. Yani, emmioÄŸullarıdırlar.. Ama, Ä°smail'in annesi bir köle kadın olan Hz. Hâcer olduÄŸundan, o ve nesli, daha düÅŸük seviyede görülür; Hz. Ä°shak ise, bir 'hür kadın' olan Hz. Sâre'den dünyadan gelmiÅŸtir.

Samî ırk ve antisemitizm meselesinin özü budur.

Ama, hele de 2. Dünya Savaşı öncesi ve esnâsında Nazi Almanyası'nın takib ettiÄŸi 'Yahudileri toplumdan tamamen dışlamak siyaseti'ne, 'sami ırk karşıtlığı' mânâsında antisemitizm denilmiÅŸtir.

EÄŸer mesele, samî ırk karşıtlığı ise, o zaman arablar da 'samî' ırkdandır ve onlara karşı olanlara da aynı 'anti-semitizm' suçlaması yapılmalıdır.

Ama, emperial dünya bu suçlama silahını, sadece sionist Yahudilerin karşıtlarına karşı ateÅŸlemekte ve mazlum çocukların, kadınların, ve savunmasız-silâhsız sivillerin hayatlarının ve yaÅŸama alanlarının korkunç bombardımanlar altında ezilmesine seyirci kalınmakta ve dahası, sionist Yahudilerin zulmüne karşı çıkıp, mazlum Filistinlilerin savunulması bile 'antisemitizm' olarak nitelenmektedir.

Ama, gün olur, bu silâh da geri teper.. Ve o zaman, zavallı Yahudilere yine biz Müslümanlardan baÅŸka kimse sahib çıkmaz.

Kaynak: Star Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.