Sosyal Medya

Güncel

Kabil'de iftar saatinde düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir okulun önünde dün iftar saatinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye çıktı.



Afganistan Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, basına yaptığı açıklamada, Kabil'in DaÅŸt-i Barçi bölgesinde Seyid-ü Åžüheda Okulu önünde dün iftar saatinde düzenlenen bombalı saldırıda yaÅŸamını yitirenlerin sayısının 50'ye yükseldiÄŸini söyledi.

Saldırıda yaralananların sayısının 100'ü geçtiÄŸini ifade eden Aryen, ölü sayısının daha da artmasından endiÅŸe edildiÄŸini belirtti.

Aryen, saldırının önce bomba yüklü araçla ve ardından da bölgeye yerleÅŸtirilen iki ayrı bombanın patlatılmasıyla gerçekleÅŸtirildiÄŸini kaydetti.

EÄŸitim merkezlerinin savaÅŸ dokunulmazlığına sahip ve bu saldırının savaÅŸ suçu olduÄŸunu dile getiren Aryen, saldırıdan Taliban'ı sorumlu tuttu.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Taliban ise saldırıyla baÄŸlantılarının olmadığını ve saldırıyı kınadıklarını açıklamıştı.

Afganistan hükümetine göre yaklaşık bir haftadır yabancı güçlerin çekilmeye baÅŸlamasından bu yana ülkede ÅŸiddet olayları bir hayli arttı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.