Sosyal Medya

Güncel

Fransa'da Müslüman karşıtı 'Kimlikçi Nesil' oluşumu feshedildi

Fransa'da, göçmenlere savaş açtıklarını duyurmalarının ardından aşırı sağcı "Generation Identitaire" (Kimlikçi Nesil) grubu feshedildi.



Danıştay tarafından açıklanan kararda, grubun hükümet tarafından 3 Mart'ta feshedildiÄŸi hatırlatıldı.
 
Grubun, Danıştay'a yaptığı feshin iptali baÅŸvurusunun deÄŸerlendirilmesi sonucu, söz konusu kararın, Generation Identitaire'in faaliyetlerinin kamu düzenine ve güvenliÄŸine yönelttiÄŸi tehditle orantılı olduÄŸu kaydedildi.
 
Kararda, "Bu dernek, göç ve 'Ä°slamcı terörle' mücadelenin tartışılmasına katkı saÄŸlama adı altında, yıllardır yabancılara ve Ä°slam dinine karşı ayrımcılık, nefret ve ÅŸiddeti meÅŸrulaÅŸtıran ya da teÅŸvik eden düÅŸüncelerin propagandasını yapıyor" sözleri kullanıldı.
 
Grubun etkinlikleri, eylemleri ve söylemleriyle kendini kolluk kuvvetlerine alternatif olarak lanse ettiÄŸi vurgulanan kararda, Generation Identitaire'in yabancı düÅŸmanlığı veya ırkçı düÅŸünceler oluÅŸturacak faaliyetlerde bulunduÄŸuna iÅŸaret edildi.
 
Göçmenlere savaÅŸ ilan etmiÅŸlerdi
 
Göçmen, yabancı ve Müslümanlara yönelik ayrımcı tutum ve söylemleriyle bilinen ırkçı grup Generation Identitaire üyesi yaklaşık 30 kiÅŸi, 19 Ocak'ta Fransız Pireneleri'nde göçmen karşıtı operasyon baÅŸlattıklarını ve göçmenlerin ülkeye giriÅŸini engellemek için "sınır devriyesi" atacaklarını açıklamıştı.
 
Ardından Saint-Gaudens Cumhuriyet Savcılığı, Generation Identitaire hakkında "halkı kin, nefret ve düÅŸmanlığa sevk etmek" suçlamasıyla soruÅŸturma baÅŸlatmıştı.
 
Tepkilerin sonrasında Ä°çiÅŸleri Bakanı Gerald Darmanin, Generation Identitaire'in göçmenleri hedef alan açıklamalarını "skandal" olarak nitelemiÅŸ ve grubun feshedilmesini gündeme aldıklarını aktarmıştı. Darmanin, 3 Mart'ta grubun CumhurbaÅŸkanlığı kararnamesiyle Bakanlar Kurulu'nda ayrımcılık, nefret ve ÅŸiddeti körüklediÄŸi gerekçesiyle feshedildiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.