Sosyal Medya

Güncel

Bugünkü Cuma hutbesi: Şifa ayı Ramazan

Bu hafta Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen hutbe konusu "Şifa ayı Ramazan" başlığı oldu. 16 Nisan 2021 tarihli cuma hutbesinin tamamını haberimizde okuyabilirsiniz.



Din Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸünün hazırladığı bu haftaki Cuma hutbesinin konusu "Åžifa ayı Ramazan" olarak belirlendi.
 
Muhterem Müslümanlar!
 
Sahurla berekete, oruçla sıhhate, Kur’an’la ÅŸifaya, teravihle huzura, zekâtla kardeÅŸlerimize, itikâfla özümüze eriÅŸtiÄŸimiz bir Ramazan ayına daha kavuÅŸtuk elhamdülillah.
 
Aziz Müminler!
 
Ramazan, sabır ve irademizle bizi takvaya eriÅŸtiren oruç ayıdır. Oruç, Rabbimizin bize bağışladığı kutlu bir nimet ve emanettir. Her yıl bize gelen bir medeniyet, bir diriliÅŸ mucizesidir. Vücudumuz, duygularımız, beynimiz ve kalbimiz oruçla yenilenir. Bedenimiz oruçla sıhhat bulur. KiÅŸiliÄŸimiz oruçla mayalanır. Nefsimiz oruçla terbiye olur. Ruhumuz oruçla temizlenir. Nitekim Resûl-i Ekrem (s.a.s) bir hadisinde ÅŸöyle buyurur: “Kim inanarak ve karşılığını yalnızca Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa geçmiÅŸ günahları bağışlanır.”
 
Kıymetli Müslümanlar!
 
Ramazan, varlık âlemine eÅŸsiz bir ufuk sunan Kur’an-ı Kerim’in indirildiÄŸi ve en çok okunduÄŸu aydır. O Kur’an ki hayat ışığımız, gören gözümüz, çalışan kalbimizdir. Kur’an insana ÅŸifa, toplumlara ÅŸifa, medeniyetlere ÅŸifadır. O halde, Kur’an’la ÅŸifa bulalım. Yuvalarımızı ve gönüllerimizi Kur’an’la buluÅŸturalım. Rabbimizin kelamını özenle okumaya, anlamaya ve yaÅŸamaya çalışalım. Mukabelelerimizle Peygamberimizin sünnetini ihya edelim. Ä°hya edelim ki Kur’an ruhumuza iÅŸlesin, Kur’an’ın aydınlığı yüzümüzü kaplasın.
 
DeÄŸerli Müminler!
 
Ramazan, dinimizin direÄŸi olan namazla huzur bulduÄŸumuz aydır. Öyleyse zikrimizi, ÅŸükrümüzü, tefekkürümüzü, dua ve niyazımızı namazla artıralım. Her türlü kötülükten, hayâsızlık ve fenalıktan namazla korunalım. Yorulan ruhlarımızı, teravihle sükûnete erdirelim.
 
Aziz Müslümanlar!
 
Ramazan, yardımlaÅŸma ve dayanışma ayıdır. Geliniz, infak ve sadakamızla, hayır ve hasenatımızla malımızı bereketlendirelim. Zekât ve fitremizle kardeÅŸlerimizin derdine derman olalım. Hüzünlerini dindirip sevinçlerini çoÄŸaltalım. Yüce Rabbim hepimize Kur’an’la, oruçla ve namazla dirilmeyi nasip eylesin. Hutbemi Cenâb-ı Hakkın ÅŸu emriyle bitiriyorum: “Ey iman edenler, rükû edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin ve hayır iÅŸleyin ki kurtuluÅŸa eresiniz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.