Sosyal Medya

Güncel

Kosova, Kudüs'te büyükelçilik açtı

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanlığı, Kosova'nın Kudüs Büyükelçiliğinin açıldığını ve faaliyete başladığını duyurdu.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, törensiz gerçekleÅŸtirilen açılışa, Kosova yetkililerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ÅŸartları nedeniyle katılamadığı bildirildi.
 
BüyükelçiliÄŸin açılmasıyla Kosova ve Ä°srail arasındaki iliÅŸkilerin ilerlemesinin hedeflendiÄŸi belirtilen açıklamada, Kosova devletinin uluslararası arenadaki konumunun güçlendirileceÄŸi vurgulandı.
 
Açıklamada, elçilik tabelasının ve Kosova bayrağının Ä°srail'deki Kosova BüyükelçiliÄŸine yerleÅŸtirilmesiyle, Kosova hükümetinin Kudüs'te diplomatik misyon kurma taahhüdünü yerine getirdiÄŸi kaydedildi.
 
Kosova'nın Ä°srail ile diplomatik iliÅŸkilerini baÅŸlatma süreci
Eski ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın ev sahipliÄŸinde Eylül 2020'de Beyaz Saray'da bir araya gelen Sırbistan ve Kosovalı liderler, ekonomi alanında normalleÅŸme konusunda anlaÅŸma imzalamıştı.
 
AnlaÅŸma ile Kosova'nın Ä°srail ile diplomatik iliÅŸkilerini baÅŸlatması ve büyükelçiliÄŸini Kudüs'te açması, Ä°srail'in Kosova'yı bağımsız bir devlet olarak tanıması, Sırbistan'ın da Ä°srail'deki büyükelçiliÄŸini Kudüs'e taşıması kararlaÅŸtırılmıştı.
 
Kosova ile Ä°srail arasında diplomatik iliÅŸkilerin resmen baÅŸlatılmasına yönelik anlaÅŸma 1 Åžubat'ta imzalanırken; aynı gün Ä°srailli yetkililer, Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açmak için yaptığı baÅŸvuruyu onayladığını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.