Sosyal Medya

Tercüme Haber

Tercüme Haber: İsrail mafyası faaliyetlerini BAE'ye kaydırıyor

İsrail polisinin verdiği bilgiye göre, kendilerini iş adamları olarak tanıtan suç şebekeleri, faaliyetlerini BAE'ye kaydırıyor.



Ä°srailli bir yayın kuruluÅŸunun bildirdiÄŸine göre, kendilerini iÅŸ adamı olarak tanıtan Ä°srailli mafya liderleri, faaliyetlerini BAE'ye kaydırmaya baÅŸladı.

Üst düzey bir Ä°srailli polis memurundan alıntı yapan Kanal 12, ajanlar aracılığıyla faaliyet gösteren mafya liderlerini on milyonlarca dolarlık anlaÅŸmaları tamamlama maksadıyla BAE’ye seyahat ettiklerini bildirdi.

Polis memuru, bu suçlular "kendilerini Ä°srailli iÅŸadamları olarak tanıtıyorlar ve tehlikeli suçlular oldukları gerçeÄŸini gizliyorlar" dedi.

Bu suçluların kokain, uyuÅŸturucu ticareti ve kara para aklama ile uÄŸraşırken Dubai'de gayrimenkule, yiyecek ve otel projelerine yatırım yaparak, bunu da suç teÅŸkil eden eylemleri için bir örtü olarak kullandıklarını bildirdi.

Ä°srail polisi söz konusu mafya gruplarının, BAE'deki faaliyetleri hakkında topladığı bilgiye bakılırsa, suç ÅŸebekeleri Dubai'de yüz milyonlarca doları aklamayı planlıyor.

Polis memuru, suçluların uyuÅŸturucu kaçakçılığı yaparken Dubai'de yakalanması halinde ölüm cezasına çarptırılmadıkları takdirde hapishanelerde uzun süre kalabilecekleri ve kendi örgütlerini orada da kurabilecekleri konusunda uyardı.

Eylül ayı ortasında BAE ile Ä°srail arasında normalleÅŸme anlaÅŸmasının imzalanmasının ardından, her iki ülke arasında günlük uçuÅŸların yanı sıra farklı alanlarda da birçok iÅŸbirliÄŸi anlaÅŸması imzalanmıştı.

*Kaynak: The Middle East Monitor Haber Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.