Sosyal Medya

Güncel

Ermenistan savaş tazminatı 50 milyar dolara karşılık Zengezur'u verecek iddiası

Azerbaycan ile girdiği çatışmalarda ağır kayıplar vererek işgal altında tuttuğu Karabağ’dan çekilme kararı alan Ermenistan için rekor tazminat talebi gündeme geldi. Ermenistan’ın 50 milyar dolarlık tazminat için Zengezur’u Azerbaycan’a vereceği iddia edildi.



28 yıldır iÅŸgal altında tutulan bölgelerde verilen zarara iliÅŸkin hesaplamalar yapılmaya baÅŸlanırken, uluslararası mahkemelerde çok sayıda tazminat davası açılması da planlanıyor.

Yapılan bir deÄŸerlendirmeye göre ise bölgedeki zararın boyutu 50 milyar dolar civarında.

Ermeni siyasetçiden dikkat çeken çıkış

Ekonomik olarak zorda olan Ermenistan’ın bu rakamı ödeyememesi halinde toprak vermek zorunda kalacağı ifade edilirken dikkat çeken bir açıklama Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi resmi temsilcisi Eduard Sharmazanov'dan geldi.

50 milyar dolara karşı Zengezur'u verecek

44 gün süren savaÅŸ sırasında hükümetin yalan bilgilerle halkı aldattığını dile getiren Sharmazanov, ''PaÅŸinyan artık Aliyev'e hiçbir ÅŸey söyleyemez. Bunu yapacak cesareti yok. Uluslararası mahkemeler zaten Ermenistan'ın Azerbaycan'a ödemek zorunda olduÄŸu 50 milyar dolardan bahsediyor. PaÅŸinyan tekrar görüÅŸmelere gidecek ve size Zengezur'u veriyoruz diyecek çünkü elimizde 50 milyar dolar yok" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.