Sosyal Medya

Güncel

Libya'da seçimlerin yapılacağı tarih belli oldu

Birleşmiş Milletler öncülüğünde düzenlenen Libya Siyasi Diyalog Forumu, ülkedeki seçimlerin 24 Aralık 2021'de yapılmasını kararlaştırdı.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Temsilcisi Stephanie Williams, Tunus'un baÅŸkentinde BM tarafından seçilen 75 Libyalının katıldığı Libya Siyasi Diyalog Forumu'nda yapılan görüÅŸmelere iliÅŸkin düzenlediÄŸi online basın toplantısında, forumda ülkedeki seçimlerin 24 Aralık 2021'de gerçekleÅŸtirilmesi konusunda uzlaÅŸma saÄŸlandığını söyledi.

Seçimlere gitmek için yeni bir yürütme yapısının olması gerektiÄŸini kaydeden Williams, bunun için de Berlin Konferansı'nda varılan uzlaşı çerçevesinde hazırlanan BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararları ışığında, geçiÅŸ dönemini yönetmek üzere yeni bir BaÅŸkanlık Konseyi ve yürütme organı kurulmasının planlandığını belirtti.

Seçim tarihinin bu geçiÅŸ yönetiminin görevi konusunda bir süre koyduÄŸuna iÅŸaret eden Williams, BaÅŸkanlık Konseyi ya da yürütmeyi üstlenecek hükümetin sadece yetkilerinin ve görevlerinin ele alındığını ancak bu rolleri üstlenecek isimlerin görüÅŸülmediÄŸinin altını çizdi.

Williams, BM'nin seçimlere teknik destek saÄŸlayacağını, seçimleri Libya'nın kendi bağımsız seçim kurumunun yöneteceÄŸini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.