Sosyal Medya

Tercüme Haber

Ermenistan'ın elindeki en modern hava savunma sistemi imha edildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ topraklarında Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait Tor-M2KM hava savunma sisteminin imha görüntülerini yayınladı.



DaÄŸlık KarabaÄŸ Savunma Ordusu'nun bu derece geliÅŸmiÅŸ savaÅŸ donanımları yoktu. Ancak Ermeniler önemli miktarda hava savunma sistemini kaybettiÄŸi için bunları Azerbaycan uçaklarına ve insansız hava araçlarına karşı kullanmak için Rusya’dan tedarik etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığınca paylaşılan 9 Kasım 2020 tarihli videoda, hava savunma sisteminin hangi pozisyonda olduÄŸunu ve büyük bir garaja veya atölyeye benzeyen bir yapıya girerek saklanmaya çalıştığı görülüyor. Ancak, savunma sistemi, kendisini jhavadan takip eden SÄ°HA’nın vurmasıyla imha edilmekten kurtarılamıyor.

Ermeni askerleri yangını söndürmeye, enkazı sökmeye ve hasarlı hava savunma sisteminin etrafını enkaz parçalarından temizlemeye baÅŸladıklarında, bu defa ikinci bir füze ile ağır zayiat vermeye devam ediyorlar. Fırlatılan ilk iki füzeyi müteakip, onlardan daha büyük olan üçüncü füzenin de düÅŸmesiyle ir süre sonra gelen üçüncü füze ise Tor-M2KM hava savunma sisteminin saklandığı binayı tamamıyla yıkmayı baÅŸarıyor.



 

Dolayısıyla Ermenistan'ın Rusya'dan tedarik ettiÄŸi en yeni Tor-M2KM hava savunma sistemini savaÅŸta kaybediyor. 2019'da Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan  facebook hesabından, bu kompleksin yakınında bir fotoÄŸraf paylaÅŸmıştı. Bakü yakınlarında bulunan Türk ve Ä°srailli insansız hava araçlarının varlığını Erivan'a ileten bu sistemdi.

Ayrıca 9 Kasım'da Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Ermenistan bir diÄŸer hava savunma sistemi olan OSA sisteminin de yine Türkiye’den aldığı Bayraktar SÄ°HA trafından imha edildiÄŸini gösteren görüntüleri kamuoyuyla paylaÅŸmıştı.

Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya liderlerinin bugün bölgeye Rus barış güçlerinin getirilmesi, Ermeni birliklerinin geri çekilmesi ve Azerbaycan’a olup, Ermenistan’ın iÅŸgali altında olan toprakların bir kısmının devredilmesi konularında anlaÅŸma saÄŸladığını da haberimize not düÅŸmek isteriz.

 
Kaynak: Rus En Topor Haber Ajansı / Mütercim: Hasan Nurhan Çelik / DüÅŸünce Mektebi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.