Sosyal Medya

Güncel

Paşinyan'ın istifası için protestolar sürüyor

Ermenistan’da, Azerbaycan ile Dağlık Karabağ’da çatışmaları sona erdiren anlaşmanın imzalaması nedeniyle hükümetin istifası için düzenlenen gösterilerinde 60'tan fazla kişi gözaltına alındı.



Ermenistan’ın baÅŸkenti Erivan'daki Özgürlük Meydanı ve Matenadaran Enstitüsü'nün önünde, muhalif partilerce düzenlenen gösteriye binlerce kiÅŸi katıldı.

BaÅŸbakan Nikol PaÅŸinyan’ın DaÄŸlık KarabaÄŸ’da Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etmesine karşı çıkan protestocular, hükümetin istifa etmesini istedi.

Gösterilerde, muhalif "Müreffeh Ermenistan" Partisi BaÅŸkanı Gagik Tsarukyan, eski Ermenistan Parlamento BaÅŸkan Yardımcıları Ara Sahakian ve Eduard Åžarmazanov, eski Ulusal Güvenlik Servisi Müdürü Artur Vanetsyan'ın yanı sıra 60'ın üzerinde kiÅŸinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ülkede, Azerbaycan ve Ermenistan arasında DaÄŸlık KarabaÄŸ'da ateÅŸkesin ilan edilmesinden bu yana hükümet karşıtı protestolar düzenleniyor.

"AnlaÅŸma Ermenistan için kötü"

Öte yandan, Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan, ulusa seslenerek, DaÄŸlık KarabaÄŸ'da ateÅŸkesin ilan edilmesine iliÅŸkin Azerbaycan ile yaptıkları anlaÅŸmanın kötü olduÄŸunu ancak durumun daha da kötü hale getirilmemesi gerektiÄŸini belirtti.

"AnlaÅŸmayı imzalamasaydık KarabaÄŸ’daki 20 bin asker kuÅŸatılacaktı." diyen PaÅŸinyan, bu anlaÅŸmanın KarabaÄŸ meselesine son noktanın konulduÄŸu anlamına gelmediÄŸini savundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.