Sosyal Medya

Güncel

Sina yarımadasında askeri helikopter düştü: 7 ölü

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda "Çok Uluslu Gözlem Gücü" ekiplerini taşıyan bir helikopterin kaza yaptığı ve aralarında ABD’lilerin de olduğu 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.



Mısır'ın Sina Yarımadası'nda "Çok Uluslu Gözlem Gücü" ekiplerini taşıyan bir helikopterin kaza yaptığı ve 7 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi bildirildi.

Ä°srail resmi yayın kuruluÅŸu KAN'ın Arapça yayın yapan radyosunda yer alan habere göre, Çok Uluslu Gözlem Gücü ekiplerini taşıyan helikopter, Sina Yarımadası'nın Suudi Arabistan ve Ürdün sınırına yakın bir bölgede kaza yaptı.

Kazada 7 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi ifade edilirken, ölenlerin uyruklarına iliÅŸkin bilgi verilmedi.

Öte yandan uluslararası basına konuÅŸan ve adları açıklanmayan Ä°srailli ve Mısırlı yetkililer, kazada hayatını kaybedenlerden 5'inin ABD, birinin Fransa, birinin de Çekya vatandaşı olduÄŸunu ifade etti.

Mısırlı yetkililer, ilk bulguların teknik arızaya iÅŸaret ettiÄŸini dile getirirken, Çok Uluslu Gözlem Gücü, kazaya iliÅŸkin soruÅŸturma baÅŸlatıldığını kaydetti.

Ä°srail ve Mısır makamlarından kazaya iliÅŸkin henüz açıklama yapılmadı.

Çok Uluslu Gözlem Gücü, Mısır ile Ä°srail arasında 1979'da imzalanan barış antlaÅŸmasının ardından Sina Yarımadası ve çevresinde görev yapmak için kurulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.