Sosyal Medya

Güncel

Rusya Savunma Bakanlığı: Karabağ’da Türk-Rus merkezi kurulacak

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Türkiyeli mevkidaşı Hulusi Akar’ın, Dağlık Karabağ’da ateşkesi kontrol edecek ortak merkezin kurulmasına ilişkin muhtıranın imzalandığı belirtildi.



Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “GörüÅŸmeleri takiben, DaÄŸlık KarabaÄŸ’da ateÅŸkes ve tüm askeri eylemlerin sonlandırılmasını kontrol edecek ortak merkezin kurulmasına iliÅŸkin muhtıra imzalandı” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Åžoygu’nun Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin vardığı anlaÅŸmanın ve Rus barış gücünün bölgeye konuÅŸlandırılmasının kan dökülmesini durdurmaya ve barışçıl hayata dönüÅŸ için koÅŸullar yaratmaya izin verdiÄŸini kaydetti.

Åžoygu, “Rus barış gücünün varlığı kriz bölgesinde istikrarı saÄŸlayacak, sığınmacı akışını durduracak, evlerine dönüÅŸlerini kolaylaÅŸtıracak” ifadesini kullandı.

Rusya Savunma Bakanı, ortak kontrol merkezini kurma kararının, “tarafların ateÅŸkese uyması yönünde güvenilir bir kontrol uygulamaya izin vereceÄŸini ve uzun süredir devam eden çatışmayı çözmek için saÄŸlam bir temel oluÅŸturacağını” kaydetti.

Ortak merkez, Azerbaycan’ın kontrolündeki bölgede yer alacak, ateÅŸkese uyulup uyulmadığı yönündeki bilgiyi toplayıp iÅŸleyecek ve kontrol edecek. Merkez, anlaÅŸmanın ihlaliyle ilgili ÅŸikayet, soru ve sorunları inceleyecek bir organ olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.