Sosyal Medya

Güncel

Kovid-19 aşısını geliştiren Türk çift Amerikan basınında

BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği potansiyel aşının yüzde 90'dan fazla etkili olduğunun açıklanmasıyla şirketin kurucularından Türk göçmenlerin çocukları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci, ABD basınının manşetine taşındı.



Almanya'da biyoteknoloji firması BioNTech'in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliÅŸtirdiÄŸi potansiyel aşının yüzde 90'dan fazla etkili olduÄŸunun açıklanmasıyla ÅŸirketin kurucuları arasında yer alan Türk göçmenlerin çocukları Prof. Dr. UÄŸur Åžahin ve eÅŸi Dr. Özlem Türeci, Amerikan basınının manÅŸetine taşındı.

ABD'nin en önde gelen gazetelerinden New York Times, çiftin haberini "Kovid-19'u çözmek için öne çıkan aşının arkasındaki karı-koca takımı" baÅŸlığını attı.

Haberde çiftin Türkiye'den Almanya'ya yerleÅŸme ve buradaki çalışmalarından da bahsedildi.

Türeci ve Åžahin ile yapılan bir röportaja da yer verilen haberde Åžahin, geliÅŸtirmekte oldukları aşıyla ilgili, "Bu Kovid döneminin bitiÅŸinin baÅŸlangıcı olabilir." ifadesini kullandı.

Aşı haberini çay içerek kutlamışlar

Öte yandan çift, pazar günü aşının yüzde 90 etkili olduÄŸunun açıklanmasının ardından kendilerine Türk çayı demleyerek bu haberi kutladıklarını anlattı.

Türeci-Åžahin çiftini manÅŸetine taşıyan bir diÄŸer ABD'li yayın kuruluÅŸu da CNN International oldu.

CNN International, haber için "Pfizer/BioNTech'in Kovid-19 aşısını geliÅŸtiren bilim insanları Türk-Alman çift" baÅŸlığını kullandı.

Çiftin yaÅŸam ve meslek hikayelerine yer verilen haberde, "Bilim dünyası için bu aşı muazzam bir adımken, Åžahin ve Türeci tıbbi baÅŸarılar dünyasının emektarları olacak." ifadelerine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.