Sosyal Medya

Güncel

Aliyev: Türkiye'nin desteği zaferimizde önemli rol oynadı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,"Türkiye'nin manevi ve siyasi desteği zaferimizde büyük rol oynadı. Türkiye'nin bize gösterdiği destek ve dayanışma Azerbaycan halkı tarafından çok takdir edilmektedir." dedi.



Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, DaÄŸlık KarabaÄŸ'daki operasyonlarda yaralanan askerleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Aliyev, eÅŸi Mihriban Aliyeva'nın da hazır bulunduÄŸu ziyarette askerlere gösterdikleri kahramanlıklar için teÅŸekkür etti.

2. KarabaÄŸ savaşının tarihte Azerbaycan'ın ÅŸanlı zaferi olarak kalacağını vurgulayan Aliyev, zaferin kazanılması için tüm halkın birlik ve dayanışma gösterdiÄŸini kaydetti.

Aliyev, yıllardır ata yurtlarından uzakta yaÅŸamak zorunda kalan ve "kaçkın" diye nitelendirilen vatandaÅŸların artık bu isimden kurtulduÄŸunu, onların kısa zamanda yurtlarına döneceklerini bildirdi.

Devlet olarak o kiÅŸilerin geri dönmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Aliyev, "Fakat ilk olarak güvenlik önlemleri alınmalıdır. DüÅŸman o bölgelerin neredeyse her yerine mayın döÅŸedi. Åžimdi mayın temizleme süreci baÅŸlamalıdır. Bu iÅŸe uluslararası kuruluÅŸları da dahil edeceÄŸiz. Çünkü bunu kısa sürede yapmak için kendi olanaklarımız kısıtlıdır. Öncelikle güvenlik, ardından altyapı, ardından diÄŸer tüm imar sorunları çözülecektir." dedi.

Aliyev, tarihi anlar yaÅŸadıklarını, insanların sokaklarda coÅŸkuyla zaferi kutladığını belirterek ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu bayram, bizde olduÄŸu gibi kardeÅŸ Türkiye'de de kutlanıyor. Bu doÄŸaldır. Çünkü biz tek milletiz, iki devletiz. Bugünlerde deÄŸerli kardeÅŸim Recep Tayyip ErdoÄŸan'a defalarca teÅŸekkürlerimi belirttim. Dün telefonda konuÅŸtuk, tekrar teÅŸekkür ettim. Türkiye'nin manevi ve siyasi desteÄŸi zaferimizde büyük rol oynadı. Türkiye'nin bize gösterdiÄŸi destek ve dayanışma Azerbaycan halkı tarafından çok takdir edilmektedir."

Azerbaycan'da yeni bir dönem baÅŸladığını söyleyen Aliyev, yaralı askerlerin iyileÅŸmesi, onların daha sonraki hayatlarının iyi olması, ÅŸehit ailelerinin sorunlarının çözülmesi konusunda her ÅŸeyi yapacaklarını bildirdi.

Aliyev, çatışmalarda ele geçirilen Ermenistan ordusuna ait araç ve silahları Bakü'ye getireceklerini ve sergileyeceklerini bildirdi.

Ziyarette, çatışmalarda ÅŸehit düÅŸen Azerbaycan askerleri için saygı duruÅŸunda bulunuldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.