Sosyal Medya

Güncel

Hafter'i eleştiren kadın avukat sokak ortasında öldürüldü

Hafter'i eleştiren Libyalı kadın avukat, Bingazi’de sokak ortasında öldürüldü



Libyalı kadın avukat ve aktivist Henan el-Berasi, ülkenin doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter kontrolündeki Bingazi’de sokak ortasında uÄŸradığı suikast sonucu öldürüldü.

Libyalı kadın avukat ve aktivist Henan el-Berasi, ülkenin doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter kontrolündeki Bingazi’de sokak ortasında uÄŸradığı suikast sonucu öldürüldü.

Libya basınında çıkan haberlere göre, kadın hukukçu Berasi, Bingazi ÅŸehir merkezindeki 20'nci caddede arabasından çıktığı sırada, içinde silahlı kiÅŸilerin bulunduÄŸu 3 araçtan açılan ateÅŸ sonucu hayatını kaybetti.

Darbeci Hafter'i eleÅŸtirmesinden 24 saat geçmemiÅŸti

Berasi, sosyal medyada yayımladığı ve çokça paylaşılan videolarında, ülkenin darbeci Hafter kontrolündeki doÄŸu bölgesindeki sözde yetkilileri yolsuzluk ve yasa dışı zenginlikle suçluyor, onlara karşı cesur çıkışlarıyla tanınıyordu.

Libyalı kadın hukukçu ve aktivist, 27 binden fazla takipçisi bulunan Facebook hesabından yakın zamanda paylaÅŸtığı bir videoda, Hafter'in oÄŸlu Saddam Hafter'in general rütbesi almasını eleÅŸtirmiÅŸti.

Berasi, söz konusu videoda, "çok sayıda sıradan asker rütbe almak için uzun zamandır beklerken, Hafter'in oÄŸlunun genç yaşında nasıl birden yüzbaşılıktan generalliÄŸe yükseldiÄŸini anlamadığını" ifade etmiÅŸti.

Kadın hukukçunun ölüm haberi, videoyu yayınlamasının üzerinden henüz 24 saat geçmeden geldi.

Berasi ayrıca, yakın zamanda Hafter'in sözde Ä°çiÅŸleri Bakanı'nı da eleÅŸtirerek, bu kiÅŸiye baÄŸlı silahlı kiÅŸilerin kızını öldürme giriÅŸiminde bulunduÄŸunu duyurmuÅŸ ve Hafter'e baÄŸlı bu güçleri "çeteler" olarak nitelendirmiÅŸti.

Avukat Berasi suikastı, kaçırılan milletvekili Sergiva'yı hatırlattı

Berasi, Hafter milislerinin kontrolündeki Bingazi'de hedef alınan ilk sembol kadın isim deÄŸil.

Libyalı kadın milletvekili Siham Sergiva (57) da Hafter milisleri tarafından geçen yıl Bingazi'deki evinden kaçırılmış, kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

17 Temmuz 2019'da evinden kaçırılan kadın parlamenter, Hafter'in Åžubat 2019'da baÅŸkent Trablus'a baÅŸlattığı ve 14 ay süren saldırılarına ve ülkedeki insan hakları ihlallerine karşı tutumlarıyla öne çıkmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.