Sosyal Medya

Güncel

Salih Müslüm’ün yeğeni, YPG ile çok önemli istihbari bilgiler verdi

PYD/PKK elebaşılarından Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm, 127 teröristi fotoğraflardan teşhis etti. Dalya Müslüm, terör örgütünün Suriye'de yuvalandığı 26 yeri de harita üzerinden gösterdi.



Mersin Emniyet MüdürlüÄŸünce yürütülen ikna çalışması sonucu teslim olan, PYD/PKK elebaşılarından Salih Müslüm'ün yeÄŸeni Dalya Mahmut Müslüm'ün 127 teröristi arÅŸiv fotoÄŸraflarından teÅŸhis ettiÄŸi ve örgütün Suriye'de yuvalandığı 26 noktayı da harita üzerinden gösterdiÄŸi öÄŸrenildi.

Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerinin çalışmasıyla 15 Temmuz 2020'de teslim olması saÄŸlanan Müslüm hakkında Mersin Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör Suçları SoruÅŸturma Bürosunca yürütülen soruÅŸturma tamamlandı. Sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Ä°ddianamede, Mersin Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesine 11 Temmuz'da getirilen S.Y'nin ifadesinde, Dalya Mahmut Müslüm'ün 2013 yılında örgüte katıldığı bilgisini verdiÄŸi belirtildi.

Örgütün sözde basın biriminde çalışmış

S.Y'nin 21 yaşındaki Dalya Mahmut Müslüm'ün ilk olarak Suriye'nin Karaçok bölgesindeki sözde basın biriminde örgüt mensuplarının fotoÄŸraf ve videolarını çektiÄŸini, sonrasında da baÅŸta Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan "Esma Samur" kod adlı terörist Gülten AlataÅŸ olmak üzere örgütün birçok sözde yöneticisinin ÅŸoförlüÄŸünü ve korumalığını yaptığını söylediÄŸi iddianamede ayrıntılarıyla anlatıldı.

Ä°ddianamede, S.Y'nin ifadelerinin ardından Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca Dalya Mahmut Müslüm hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldığı ve ekiplerin ikna çalışmalarıyla da teslim olmasının saÄŸlandığı belirtildi.

Müslüm'ün ilk ifadesinde etkin piÅŸmanlık hükümlerinden yararlanmak istediÄŸini söylediÄŸinin aktarıldığı iddianamede, ÅŸunlar kaydedildi:

"Müslüm, terör örgütü içerisinde bulunduÄŸu süre zarfında Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçlerine yönelik bir eylemi olmadığını, gerçekleÅŸtirilecek bir eyleme katılmadığını, terör örgütüne zorla ailesi tarafından katılmasının saÄŸlandığını, bu nedenle de etkin piÅŸmanlık hükümlerinden faydalanmak istediÄŸini beyan ettiÄŸi, verdiÄŸi bilgilerin yapılan araÅŸtırmalar sonucunda doÄŸru olduÄŸu anlaşılmış olup, ÅŸüphelinin beyanında da belirttiÄŸi gibi katılmış olduÄŸu bir eylemi tespit edilmemiÅŸtir."

ArÅŸivdeki fotoÄŸraflardan teröristleri tanıdı

Sanığın, Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü arÅŸivindeki fotoÄŸrafların deÅŸifresi çalışmasında 127 örgüt mensubunun teÅŸhisini yaptığı belirtilen iddianamede, ÅŸu bilgiler yer aldı:

"Bu örgüt mensuplarının genellikle yanında görev yaptığı ve terör örgütüne haiz üst düzey örgüt mensupları olduÄŸu anlaşılmıştır. Müslüm'ün ifadesindeki ve teÅŸhis ettiÄŸi fotoÄŸraflardaki ÅŸahıslarla ilgili olarak Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca haklarında soruÅŸturma bulunanların soruÅŸturma dosyalarına ÅŸüpheliye ait ifade ve teÅŸhis tutanakları gönderilmiÅŸtir. Haklarında soruÅŸturma bulunmayan ÅŸahıslarla ilgili olarak da suç duyurusunda bulunulmuÅŸtur."

Ä°ddianamede, sanığın eli kanlı terör örgütünün Suriye'de yuvalandığı 26 yerin harita üzerinden koordinatlarını gösterdiÄŸi belirtildi.

Müslüm hakkında etkin piÅŸmanlık hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağının mahkemenin takdirine bırakıldığı iddianamede, sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Dalya Mahmut Müslüm, emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından 27 Temmuz'da adliyeye sevk edilmiÅŸ, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliÄŸince yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol ÅŸartıyla salıverilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.