Sosyal Medya

Güncel

Ruanda soykırımı sorumluları için hesap vakti geldi

Fransız yetkililerin Kabuga'yı teslim etmek için 1 ay süresi bulunuyor.



Fransa'nın baÅŸkenti Paris'te mayısta yakalanan ve Ruanda soykırımında yüz binlerce kiÅŸinin ölümünden sorumlu tutulan Felicien Kabuga'nın yargılanmak üzere BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) nezdinde açılan bir mahkemeye teslim edilmesi onaylandı.

Ülkede Yargıtay, Kabuga'nın BM nezdinde açılan mahkemeye teslim edilmesine iliÅŸkin yaptığı itiraz hakkındaki kararını verdi.

Yargıtay, söz konusu itirazları reddederek 87 yaşındaki Kabuga'nın BM nezdinde açılan mahkemeye nakledilmesinin önünde herhangi bir hukuki engelin bulunmadığını bildirdi.

Fransız yetkililerin Kabuga'yı ilgili mahkemeye teslim etmek için 1 ay süresinin bulunduÄŸu belirtildi.

Paris Temyiz Mahkemesi, haziranda Kabuga'nın yargılanmak üzere BM nezdinde açılan Tanzanya'daki Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizmasına nakledilmesine karar vermiÅŸti. Kabuga'nın bu karara itiraz etmesinin ardından dava Yargıtaya taşınmıştı.

Kabuga Paris'te yakalanmıştı

25 yıldır aranan Kabuga, 16 Mayıs'ta Paris'in banliyölerinden Asnieres-Sur-Seine'de sahte kimlikle yaÅŸadığı evinde gözaltına alınmıştı.

Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM), Kabuga'yı Ruanda soykırımında yüz binlerce kiÅŸinin ölümünden sorumlu tutuyor.

Kabuga, soykırımı yapan Hutuları finanse etmekle de suçlanıyor.

Temmuz 1994'te Ä°sviçre'ye sığınan ve bu ülkeden sınır dışı edildikten sonra Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne giden Kabuga, Temmuz 1997'de ve 2003'te Kenya'nın baÅŸkenti Nairobi'de düzenlenen polis operasyonlarından kaçmayı baÅŸarmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.