Sosyal Medya

Güncel

Yeni Zelanda'da camilere saldıran teröristin duruşması şehit yakınlarının ifadeleriyle sürüyor

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi şehit eden, 49 kişiyi de yaralayan terörist Tarrant'ın yargılanması, şehit yakınlarının ifadeleriyle devam etti.



Dün baÅŸlayan yargılamanın ikinci duruÅŸmasında konuÅŸan ÅŸehit Tarık Omar'ın babası RaÅŸid Omar, terörist Brenton Tarrant'a, oÄŸlunu elinden aldığını belirterek, "Kendi içinde huzur bulmanı dilerim, fakat o huzurun sana geleceÄŸinden ÅŸüphe ediyorum. Seni affetmiyorum." dedi.

Saldırının yapıldığı Linwood Camisi'nin imamı Ä°brahim Muhammed Abdelhalim ise bu saldırının ırkçı ve terörist bir eylem olduÄŸunu vurgulayarak, "Bu saldırı, sadece ülkedeki Müslümanları deÄŸil bütün Yeni Zelanda'yı derinden etkiledi." ifadesini kullandı.

"Saldırının cezası, ömür boyu sürmelidir"

Yeni Zelanda'ya ailesiyle 24 yıl önce yerleÅŸtiÄŸini anlatan imam Abdelhalim, "SavaÅŸmak ve öldürmek, Ä°slam'a uygun bir düÅŸünce deÄŸildir. Birbirimizle konuÅŸarak sorunlarımızı çözmemiz gerekir." diye konuÅŸtu.

Åžehit Naim RaÅŸid'in eÅŸi ve Talha Naim'in annesi Ambreen Naim, eÅŸinin camideki diÄŸer cemaati kurtarmaya çalışırken can verdiÄŸini anlatarak, "EÅŸim, aramızdan ayrıldığından bu yana hiç düzgün uyku uyuyamadım. Bundan sonra da uyuyacağımı sanmıyorum. Bu yüzden saldırının cezası, ömür boyu sürmelidir." dedi.

Åžehit Sayyad Milne'nin annesi Noraini Milne, terörist Tarrant'ın korkak olduÄŸunu belirterek, "Her ne ceza alırsan al, bu dünyada asla yeterli olmayacaktır." ifadesini kullandı.

Terör saldırısından yaralı kurtulan Türk vatandaşı Mustafa BoztaÅŸ ve Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin de duruÅŸmada hazır bulundu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.