Sosyal Medya

Güncel

Avusturya'da Ä°srail ve ABD protestosu

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen gösteride, İsrail'in Filistinlilere karşı hukuk dışı eylemleri ve ABD'nin bu ülkeye verdiği destek protesto edildi.



ABD'nin Viyana BüyükelçiliÄŸi önünde toplanan göstericiler, "Filistin topraklarının iÅŸgaline hayır", "Avusturya, Ä°srail ve ABD emperyalizmini desteklememeli" ve "Ä°srail’e boykot, iÅŸgale hayır" yazılı pankartlar açtı.

Burada yapılan konuÅŸmalarda Ä°srail'in iÅŸgal altındaki Batı Åžeria'da yer alan bazı bölgeleri ilhak planına tepki gösterilerek, bölgede huzurun hakim kılınabilmesi için 1967 anlaÅŸması doÄŸrultusunda iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiÄŸi vurgulandı.

"İsrail'le iş birliğine hayır"

KonuÅŸmacılar, özellikle Avusturya ve Almanya'nın Ä°srail ile siber alanda gerçekleÅŸtireceÄŸi askeri iÅŸ birliÄŸi ve Ä°srail’den tedarik edilmek istenen güvenlik sistemlerinin durdurulması çaÄŸrısında bulundu.

Gösteride konuÅŸan Katolik Papaz Franz Sieder, din adamı olarak barışın hayat bulabilmesi için mazlumun yanında yer alması gerektiÄŸini belirterek, Ä°srail-Filistin sorununda mazlum tarafın Filistinliler olduÄŸunu söyledi.

"Avusturya'da iktidar tamamen İsrail yanlısı"

Sieder, soÄŸuk savaÅŸ döneminde Avusturya'nın tarafsızlık ilkesini benimseyerek hareket ettiÄŸini ancak Avusturya BaÅŸbakanı Sebastian Kurz'un bu tarafsızlık prensibine aykırı davranarak tamamen Ä°srail yanlısı politikalar geliÅŸtirdiÄŸini anlattı.

Nazilerin Yahudilere Ä°kinci Dünya Savaşı sırasında uyguladığı soykırımın dünya tarihinin en büyük insanlık suçlarından biri olduÄŸunu hatırlatan Sieder, "Nazilerin Yahudilere yaptığı soykırımın üzerimizde oluÅŸturduÄŸu baskı nedeniyle, bugün Ä°srail’in Filistinlilere uyguladığı hukuk dışı uygulamalara sessiz kalmamalıyız." diye konuÅŸtu.

Papaz Sieder, "Ä°srail’in uluslararası hukuka aykırı eylemlerini eleÅŸtirdiÄŸim için kimse bana antisemitik damgasını vuramaz." ifadesini kullandı.

KonuÅŸmaların ardından yürüyüÅŸe geçen göstericiler, ÅŸehrin önemli caddelerini trafiÄŸe kapatarak, Ä°srail'le yapılması planlanan siber tatbikata tepki göstermek amacıyla ÅŸehrin eski askeri yerleÅŸkelerinden Stift Garnizonuna kadar yürüdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.