Sosyal Medya

Libya ordusu: Hafter güçlerine yeni sevkiyatlar yapılıyor

Libya Ordusu, Rus Ulyişin kargo uçaklarıyla ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçlerine yeni sevkıyatlar yapıldığını duyurdu.



Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah', AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri mühimmat taşıyan kargo tipi Rus UlyiÅŸin uçaklarının, dün Libya'nın orta-kuzey kesimlerinde yer alan Sirte ve Cufra'ya beÅŸ uçuÅŸ düzenlediÄŸini belirtti.

Dırah, Suriye'den, Libya'nın ikinci büyük ÅŸehri ve Hafter güçlerinin merkezi durumundaki Bingazi'ye de Esed rejimine baÄŸlı askerleri taşıyan iki uçuÅŸ yapıldığını aktardı.

Libya ordusu, Hafter milislerine karşı 25 Mart'ta baÅŸlattığı "Barış Fırtınası" operasyonu kapsamında 3 Haziran'da baÅŸkent Trablus'un bütün idari sınırlarında, 5 Haziran'da da Terhune kentinde kontrolü saÄŸlamıştı.

Ordu, 6 Haziran'da da Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri Hafter'e baÄŸlı milislerden kurtarmak için "Zafer Yolları" isimli yeni bir harekat baÅŸlattığı duyurmuÅŸ ve bu bölgede konuÅŸlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.