Sosyal Medya

Güncel

İran'dan Türkiye'ye Ayasofya tebirği

Ayasofya'nın sonra tekrar camiye dönüştürülmesiyle ilgili Türkiye'ye tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. Son olarak İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, "Türkiye halkını bu önemli İslami başarıdan dolayı kutluyoruz" açıklamasında bulundu. 500 yıldır cami olan yer kıyamete kadar cami olarak kalacaktır. Türk halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kararı için minnettardır" ifadelerini kullandı.



Ä°ran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası Ä°liÅŸkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi'nin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasının "çok önemli bir iÅŸ" olduÄŸunu söyledi. Ayasofya'nın müze statüsünün CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından kaldırılarak yeniden camiye dönüÅŸtürülmesinin "çok önemli bir iÅŸ" olduÄŸunu belirtti.

Ayasofya'nın Türkiye’nin en önemli camilerinden biri olduÄŸunu belirten Velayeti, "Türkiye halkını bu önemli Ä°slami baÅŸarıdan dolayı kutluyoruz." dedi.

"500 yıldır cami olan yer kıyamete kadar cami olarak kalacak"

Velayeti, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın kararından sonra ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi'nin tekrar müzeye dönüÅŸtürülmesine yönelik çaÄŸrısına iliÅŸkin, "Pompeo’nun baÅŸka bir emri var mı? Ataları tüm dünya müzelerini kiliselere dönüÅŸtürdü. Endülüs'ün yenilgisinden sonra ellerinden geldiÄŸi kadar kilise yaptılar. 500 yıldır cami olan yer kıyamete kadar cami olarak kalacaktır. Türk halkı CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın bu kararı için minnettardır." diye konuÅŸtu.

Ali Ekber Velayeti

Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında bir camide namaz kıldığını anlatan Velayeti, "Tüm propagandalara raÄŸmen namaz saatinde camilerin nasıl dolduÄŸuna hatta halkın camilerin dışında saf tuttuÄŸuna bizzat tanıklık ettim. Türk halkı gerçek Ä°slam'a baÄŸlı ve din büyüklerine de saygı duyuyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Dünya Ä°slami Uyanış Kurultayı Genel SekreterliÄŸi görevini de yapan Velayeti, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını tebrik eden bir bildiri yayımladıklarını ve bildirinin Türkçe nüshasının CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a sunulduÄŸunu sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.