Sosyal Medya

Türkiye ve Azerbaycan'ın ‘TurAz tatbikatı’ sürüyor

Türk ve Azerbaycan hava ve kara kuvvetlerinin Azerbaycan'da ortaklaşa gerçekleştrdikleri geniş kapsamlı askeri tatbikatı sürüyor.



Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre dün baÅŸlayan tatbikatın bugün ilk aÅŸaması gerçekleÅŸtiriliyor. Tatbikata katılan birlikler durum deÄŸerlendirmesi yapıyor, muharebe görevleri belirliyor ve alan araÅŸtırması gerçekleÅŸtiriyor.

Bakanlığın paylaÅŸtığı görüntülerde tank ve zırhlı araçların tatbikat alanında hareketi görülüyor.

Tatbikata her iki ülkeden hem hava hem de kara kuvvetleri katılıyor. Hava kuvvetlerinin tatbikatı Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah'ta sürdürülecek ve 10 AÄŸustos'ta sona erecek.

Kara kuvvetlerinin tatbikatı ise Bakü ve Nahçıvan'da 5 AÄŸustos'a kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan tatbikat mesajı:

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk ve Azerbaycan hava ve kara kuvvetleri tarafından Azerbaycan'da gerçekleÅŸtirilen ortak askeri tatbikata iliÅŸkin, Azerbaycan ile her koÅŸulda, birlikte hareket etmeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Türk ve Azerbaycan hava ve kara kuvvetleri tarafından Azerbaycan'da geniÅŸ kapsamlı ortak askeri tatbikat icra edilmeye baÅŸlandığını kaydeden Oktay, "KardeÅŸ Azerbaycan ile her zaman ve her koÅŸulda birlikte hareket etmeye devam edeceÄŸiz. Tüm imkanlarımızla kardeÅŸlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.