Sosyal Medya

Güncel

Fanatik İsraillilerden bayram arfisinde Mescd-i Aksa'yı işgal provokasyonu

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, İsrail tarafından 30 Temmuz Perşembe günü Kurban Bayramı arifesinde Mescid-i Aksa'ya baskın yapılması çağrılarının tehlikesine karşı uyarıda bulundu.



Åžeyh Muhammed Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada, tüm Filistinlileri iÅŸgalci Ä°srail'e karşı durmak için Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya gitmeye çağırdı.

Yahudi yerleÅŸimciler ve radikallerin perÅŸembe günü Mescid-i Aksa'ya baskın çaÄŸrısı yaptığını kaydeden Hüseyin, bunun tüm dünyadaki Müslümanların inancına yönelik tehlikeli çaÄŸrılar olduÄŸunu ifade etti.

Hüseyin, Yahudi yerleÅŸimcilerin Aksa'ya baskınlarını kolaylaÅŸtıran iÅŸgal yönetiminin, tüm Müslümanları rahatsız eden bu suçun sonuçlarından sorumlu olduÄŸunu aktardı.

Fanatik Yahudilerin zaman zaman Mescid-i Aksa'ya düzenlediÄŸi bu tür baskınlar bölgede gerginliÄŸin tırmanmasına neden oluyor.

Kudüs Ä°slami Vakıflar Ä°daresinin egemenliÄŸi ihlal ediliyor

Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar, Ä°srail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaÅŸmasına göre Ürdün Vakıflar, Ä°slami Ä°ÅŸler ve Mukaddesat Bakanlığına baÄŸlı Kudüs Ä°slami Vakıflar Ä°daresinin himayesinde bulunuyor.

Daha önce Kudüs Ä°slami Vakıflar Ä°daresinin izni dahilinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Yahudiler, 2003'ten bu yana Vakıflar Ä°daresinin egemenliÄŸini ihlal eden Ä°srail'in tek taraflı kararı çerçevesinde polis eÅŸliÄŸinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor.

Ä°srail makamlarının bu tek taraflı kararını tanımayan Kudüs Ä°slami Vakıflar Ä°daresi, Müslümanların egemenliÄŸini ihlal edici bu tür giriÅŸleri baskın olarak nitelendiriyor.

Ä°ÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliÄŸini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduÄŸu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduÄŸunu savunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.