Sosyal Medya

Güncel

İsrail'de Netenyahu'ya yönelik protestolar giderek artıyor

İsrailliler, hem yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede başarısız olduğu gerekçesiyle hem de hakkındaki yolsuzluk davası nedeniyle Başbakan Binyamin Netanyahu'nun istifası için Tel Aviv ve Batı Kudüs'te gösteri düzenledi.



Ä°srail'de binlerce kiÅŸi, hakkındaki yolsuzluk davası ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeledeki baÅŸarısızlığı nedeniyle BaÅŸbakan Binyamin Netanyahu’nun istifası talebiyle gösteri düzenledi.

Kovid-19 salgınında ikinci dalganın etkisine giren ve iÅŸsiziliÄŸin yüzde 20'yi aÅŸtığı Ä°srail'de BaÅŸbakan Netanyahu'ya karşı düzenlenen sokak gösterileri tüm hızıyla sürüyor.

BaÅŸta Batı Kudüs ve Tel Aviv olmak üzere ülkenin farklı kentlerinde göstericiler, Netanyahu'nun istifası için sokaklara döküldü.

"Siyah Bayraklılar Hareketi" olarak bilinen grubun çaÄŸrısı üzerine Batı Kudüs’te yer alan BaÅŸbakanlık konutu yakınında düzenlenen gösteride sık sık "Bibi (Netanyahu) evine dön" sloganı atıldı.

Gösterinin yapılacağı caddeye çıkan yolları trafiÄŸe kapatan polis, çevrede yoÄŸun güvenlik önlemi aldı.

Siyah ve kırmızı renkli bayraklar taşıyan göstericilerden bazıları, Ä°srail BaÅŸbakanı'nı kastederek "suç baÅŸbakanı" yazılı tiÅŸörtler giydi.

Az sayıda Netanyahu taraftarı da yine BaÅŸbakanlık konutu önünde Ä°srail BaÅŸbakanı'na destek vermek için gösteri düzenledi.

Polis, gerginlik yaÅŸanmaması için iki grup arasına barikat kurdu.

Gösteriyi takip eden muhabirlerin verdiÄŸi bilgiye göre, bir gösterici, Filistin bayrağı taşıdığı için Ä°srail polisi tarafından gözaltına alındı.

Siyah Bayraklılar Hareketi'nin PerÅŸembe günü Batı Kudüs'te düzenlediÄŸi gösteriye polis müdahale etmiÅŸ, 5 göstericiyi gözaltına almıştı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.